Avgust 14, 2022

 

postanski 17.06.22

SLUČAJ DISIĆ: Lažna diploma istragu skrenula i na javne nabavke "Čistoće"

By Februar 21, 2018 0

Nadležni državni organi istražiće javne nabavke JKP "Čistoća" u vreme dok je Petar Disić sa falsifikovanom diplomom u njemu vršio funkciju zamenika direktora, nezvanično saznaje regionalni informativni portal ePodunavlje.

Prema saznanjima našeg izvora, Disićeva lažna diploma je toliko traljavo bila falsifikovana da bi svaka objektivna kadrovska služba taj pokušaj prevare otkrila na prvi pogled, pa se sumnja da je iz vrha lokalne vlasti naređeno da se Disić postavi na odgovarajuće rukovodeće mesto sa kojeg bi mogao da utiče na javne nabavke veće vrednosti.

- Disić je osuđen za falsifikovanu diplomu, a javno preduzeće u kojem je bio rukovodilac spojeno je sa druga dva, pa su mnogi pomislili da će tu istraga stati. Međutim, nadležni organi su zainteresovani ne samo za Disića nego i za osobu koja ga je tu postavila. Postoji sumnja da je upravo ta osoba instruisala Disića da kroz javne nabavke kupuje opremu i osnovna sredstva po mnogo većim cenama od tržišnih, čime su oštećeni i javno preduzeće i budžet Grada Smedereva, kaže naš izvor.

Da podsetimo, Disić, koji je pred Osnovnim sudom oglašen krivim za falsifikovanje diplome Visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu, osuđen je uslovno, osam meseci na dve godine. Da diploma nije validna bilo je jasno jer su falsifikatori iz reči "strukovnih" izostavili slovo "t", a i "potpisali" su je profesori koji u vreme navodnog diplomiranja nisu radili u školi. 

disić1

Ova diploma je Disiću, inače ugostiteljskom tehničaru (što mu je kao zanimanje navedeno na listi odbornika grupe građana sa koje je izabran u Skupštinu grada Smedereva), pomogla da dobije funkciju zamenika direktora u "Čistoći" i mesto koordinatora u procesu spajanja tri gradska komunalna preduzeća u jedno.

disić2

Takođe, predmet istrage je i informacija da Disić nije vratio razliku u plati koju je dobijao na osnovu lažne diplome, što, ukoliko je istina, takođe upućuje na njegovu povezanost sa nekim u vrhu lokalne vlasti.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2