Print this page

Disić sa lažnom diplomom nabavljao kamione, traktore, buldožere, kontejnere...

By Februar 24, 2018 0

Provera javnih nabavki, koje je u "Čistoći" sa lažnom diplomom i uzurpiranim faksimilom uplašenog direktora naređivao i sprovodio Petar Disić zvani "bokser", miljenik gradonačelnice Jasne Avramović, dovela je do činjenica koje mu garantuju ozbiljnu kaznu.

Japanski traktor Kubota JKP "Čistoća" je 2015. godine platila 5 miliona dinara zajedno sa priključnim mašinama. Ali, priključna mašina nikada nije korišćena, jer ima graničnik koji ne dozvoljava prilaz ivičnjacima, gde se prljavština najviše i zadržava, a nema ni mlaznice za vodu, pa podiže prašinu na pešake.

Primera radi, Belorus traktor sa priključima, koji za ovakve poslove čišćenja koristi većina komunalnih preduzeća u Srbiji, u isto vreme kada je "Čistoća" kupila "japanca", koštao je oko dva miliona dinara manje.

kamion2015 09

Zanimljiva je i nabavka manjeg kamiona smećara marke Mercedes, koji je takođe plaćen 5 miliona dinara, što je par miliona više od njegove tadašnje realne vrednosti. Te 2015. godine "Čistoća" je kupila i buldožer i na desetine kontejnere, a najavljivali su i 100 zelenih ostrva kako bi Smederevci na svakom koraku imali kontejnere za selekciju otpada.

Da podsetimo, ugostiteljskom tehničaru Disiću se na teret stavlja i da nije vratio razliku u platama koje je primao kao zamenik direktora "Čistoće" sa falsifikovanom diplomom zbog koje je pravosnažno osuđen.
Nastaviće se...