Print this page

SMEDEREVSKO TUŽILAŠTVO I DALJE ĆUTI: Kuzmanović "pere" Mačka

By Mart 29, 2018 0

Opštinski javni pravobranilac u Smederevskoj Palanci Zoran Stojkovac podneo je 15 novih krivičnih prijava među kojima je čak devet za zloupotrebe i nenamensko trošenje budžetskih sredstava kroz sportske klubove.

Najočigledniji primer su FK "Vodice", klub koji je vodio šef Jeremićevog izbornog štaba Igor Milenković Mačak. Ovom klubu je preko Centra za razvoj sporta sa budžeta Opštine Smederevska Palanka, za samo godinu dana, uplaćeno neverovatnih 13.5 miliona dinara, bez ikakvog dokumenta koji bi dokazao svrhu uplate ili dokumentovao gde je novac potrošen. 

FK "Vodice", koji se takmičio u najnižoj, opštinskoj fudbalskoj ligi, nije ni završio takmičenje uprkos "inekciji" od 110.000 evra, teren je zakorovljen, a od novca svih Palančana, sa kojim bi ovaj klub u svom rangu takmičenja mogao da "živi" 20 godina - ni traga. Oni danas lažu da im je dokumentacija uništena u poplavi. 

Ko štiti osvedočenog nasilnika?

Milenković je tokom predizborne kampanje, sa još devetoricom, sa bokserom na ruci, pretukao pedesetčetvorogodišnjeg aktivistu SNS Dragana Mihailovića, a drugim aktivistima SNS je pretio da će im paliti kuće i vikendice. U septembru prošle godine, u sred centra, fizički i verbalno napao je bivšeg predsednika Opštine Toplicu Pintorovića.

Da Mačak i njegova klika okupljena oko Vuka Jeremića i ranije nisu prezali od nasilničkog ponašanja pokazuje i slučaj Uroša Ristića, fudbalskog sudije, koga je u Ratarima, u poslednjoj sezoni postojanja FK "Vodice", u aprilu 2015. godine, upravo Milenković pretukao, i to pred gledaocima i igračima na sred terena. Kako saznajemo, pošto je ceo slučaj prijavljen nadležnim organima, Milenković je bio procesuiran, ali se nagodio sa tužilaštvom.

bf9d7bcd5646829008b9ad63ea0a8eb8 XL

- Zbog toga što se desilo bio je gonjen po službenoj dužnosti, ali se izvukao sa nekom minimalnom kaznom i uplatio neku sumu u humanitarne svrhe. Pošto je taj postupak tako okončan, ja sam podneo privatnu tužbu, počelo je suđenje, ali sudski postupak još traje, kaže Ristić za naš portal.

Zanimljivo je da je i slučaj Igora Milenkovića Mačka u ovom prebijanju po službenoj dužnosti vodio zamenik javnog tužioca Višeg tužilaštva u Smederevu Palančanin Kuzmanović. Očigledno, pripadnici jedne političke opcije imaju zaštitu pravosudnih organa, istih onih koje su "reformisali" tako da na funkcije postave poslušnike koji će se povinovati njihovim zapovestima.