Print this page

SLUČAJ TROVANJA: Još bez tačnog uzroka

By Mart 30, 2018 0

Šta je uzrok tegoba zbog kojih su zaposleni i klijenti Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima, sa simptomima trovanja, prošlog vikenda zbrinuti na Vojno-medicinskoj akademiji još uvek nije poznato, jer nisu završene naložene analize, potvrđeno je za „Smederevske novine“ u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

- Naložili smo analizu uzoraka i očekivali da će ona biti izvršena na Vojno-medicinskoj akademiji, ali su nas obavestili da, usled kvara na aparatima na kojima se to radi, nisu u mogućnosti da to brzo završe. Sada je sve prebačeno na Medicinski fakultet u Beogradu, a rezultate očekujemo za nedelju dana – kažu u Višem javnom tužilaštvu.
Lica koja su hospitalizovana na VMA su van životne opasnosti, stabilno i puštena su na kućno lečenje.
Policija je prethodnih dana obezbeđivala objekat Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima i nastavila rad na utvrđivanju detalja ovog događaja, kažu u tužilaštvu.
Podsećamo, prošlog petka u popodnevnim časovima pet osoba, od kojih troje zaposelnih, zatražilo je lekarsku pomoć zbog mučnine, znojenja i povraćanja, što su tegobe koje odgovaraju kliničkoj slici trovanja. 
Dve osobe su nakon pregleda odmah puštene kuće, dok su tri prebačene na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu na dalje lečenje. Prema prvim informacijama sumnja se da je uzrok tegoba kafa koju su konzumirali, odnosno da se u kafi našla nedozvoljena otrovna materija koja je dovela do trovanja, zbog čega su, nakon saznanja o incidentu, slučaj preuzeli tužilaštvo i policija.