Maj 21, 2022

 

postanska 05.2022

ePodunavlje

ePodunavlje

Juče je Domu zdravlja „dr Milan Đorđević“ u Velikoj Plani uručeno novo sanitetsko vozilo. U pitanju je kombi fiat ducato, čija je vrednost 3.700.000 dinara, poklon Ministarstva zdravlja.

Sinoć je u Velikoj Plani, u sali bioskopa Centra za kulturu Masuka, održan Drugi republički školski festival kratkih filmova.

Banka Poštanska štedionica AD Beograd objavila je na svoj sajtu informaciju o isplatama.

Banka Poštanska štedionica AD Beograd objavila je na svoj sajtu informaciju o isplatama.

Pobednici konjičkih trka u dvokolicama koje su juče održane na hipodromu u Lozoviku kod Velike Plane su konj Serial killer NP, vlasništvo Monike Kečenović iz Subotice i vozač Boris Kečenović, koji su u glavnoj trci  „Opština Velika Plana“ stazu dugu 1.600 metara istrčali za jedan ninut 18,4 sekundi i tako osvojili prvu nagradu u iznosu od 35.000 dinara.

Dejan Stošić iz Smedereva postavljen je danas za regionalnog direktora JP "Pošta Srbije" u radnoj jedinici "Smederevo, Požarevac, Zaječar, Bor", sa sedištem u Smederevu.

Jedna od najvećih slava za Srbe jeste slava Svetog velikomučenika Georgija ili u narodu još poznata kao slava Sveti Đorđe ili Sveti Đurađ. Slava se praznuje 23. aprila po julijanskom kalendaru ili na današnji dan, šestog maja, po gregorijanskom kalendaru.  Sveti velikomučenik Georgije je na današnji dan braneći svoju veru, umro za Hrista.

Odbornici Skupštine grada usvojili su na 13. sednici predlog odluke o donošenju Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu Smederevu za period od 2022. do 2024. godine.

Sinoć je u Velikoj Plani, u sali bioskopa Centra za kulturu Masuka, održan 17. međunarodni festival dokumentarnog filma Zlatna buklija.

Planinari iz raznih  krajeva Srbije okupili su se u Velikoj Plani, da učestvuju u 19. po redu planinarskom pohodu Karađorđevim stazama.

Strana 1 od 273

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2