Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

ePodunavlje

ePodunavlje

Dušan Marić, narodni poslanik iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve", u skupštinskom izlaganju, veoma sažeto i koncizno, objasnio je celokupnu situaciju oko konkursa za izbor novog direktora Osnovne škole "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani, čime je raskrinkao sve nesuvisle, netačne i interesno-politički zasnovane poluinformacije, koje plasiraju pojedinci u nameri da zbune javnost.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, sa svojim timom, posetio je Krnjevo. 

Postupajući po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, nakon održanog glavnog pretresa doneta je osuđujuća presuda kojom je S.M. (72 godine) oglašen krivim za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

U ovim najtežim trenucima za Srbiju, kada se brani nacionalni i interes srpskog naroda, nema mesta "salonskim patriotama" i njihovim privatni interesima.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Velikoj Plani čvrsto stoji uz svog predsednika Aleksandra Vučića u njegovoj borbi za Kosovo i Metohiju i njegovim naporima za napredak Srbije. 

Danas je u Gradskoj upravi Smederevo dodeljeno još devet Ugovora o kupoprodaji stanova u ulici Jozefa Šulca broj 10. Ugovore je dodelio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i tim povodom je razgovarao sa sugrađanima. 

Podsećamo građane da se porez na imovinu plaća kvartalno tokom godine, a dospeće svake rate je sredinom kvartala. Prvi kvartal za tekuću godinu dospeva za plaćanje 17. februara 2023.godine. Svi građani mogu do ovog datuma da izmire svoje obaveze bez obračuna zatezne kamate. Za sve uplate posle ovog roka zaračunavaće se zatezna kamata koja iznosi 15,25% na godišnjem nivou.

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica i Đula Mešter, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije potpisali su novi četvorogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu.

Strelci Streljačke družine „Smederevo“ završili su takmičarsku 2022. godinu sa osvojenih 13 odličja na Prvenstvima i Kupu Srbije. Pojedinačno pet zlatnih i dve bronzane medalje, a čak šest puta su se ekipno popeli na treće mesto pobedničkog postolja.

Nataša Rajić, profesorka srpskog jezika i književnosti Tehničke škole, dobitnica je Svetosavske povelje za 2022. godinu, jednog od najznačajnijih priznanja grada Smedereva koje se dodeljuje za izuzetne rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti prosvete, nauke, kulture i zdravstva.

Strana 1 od 303

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2