Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

Praznik sporta u Velikoj Plani

By Septembar 28, 2017 0

Sportski savez Velike Plane organizovao je u sportskoj hali Mali sajam sporta, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Na sajmu su učestvovali svi sportski klubovi iz opštine, koji su na svojim štandovima predstavili svoje ekipe, program i pehare koje su do sada osvojili.

Učesnicima sajma su se obratili Darko Udovičić, pomoćnik ministra sporta, Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza, proslavljeni šampion atletskih staza Dane Korica i Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

- Srbija je napokon prepoznala značaj sporta za budućnost države i nacije i pomoći ćemo svaki dobar projekat, koji je u funkciji popularisanja i razvoja sporta, posebno među vama učenicima. Draga deco, srce mi je puno kad vas vidim. Trenirajte, ali i dobro učite i jednog dana bićete šampioni. Želim da vas sledeće godine bude još više – rekao je pomoćnik ministra za sport i omladinu Darko Udovičić.

Sportski savez Srbije je svim školama poklonio komplet lopti za fudbal, košarku i odbojku.
Ovaj lepi događaj ulepšala je juniorska reprezentacija Srbije u rukometu.

- Planiramo da izgradimo atletsku stazu koja zadovoljava najviše standarde, tornjeve za skokove u vodu u gradskom bazenu, da popločamo bazen i da sledećeg leta, u cilju popularisanja vodenih sportova, organizujemo da Partizan i još neki poznati vaterpolo klub odigraju jednu utakmicu u Plani. Iz vlade i sportskog saveza su nam obećali da će podržati naše planove – kaže Nenad Perić, predsednik Skupštine opštine Velika Plana.

Prvi čovek opštine Igor Matković ističe da on i njegovi saradnici, „kao zalog budućnosti“, planiraju da do kraja mandata sagrade i modernu sportsku halu u Velikoj Plani, manje sportske hale u Lozoviku i Markovcu i još jednu zgradu vrtića.

- Da svako dete, čiji roditelji to budu želeli, ima mesta u vrtiću i da svako dete koje bude želelo da se bavi sportom ima dobre uslove da to i čini - kaže Matković.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2