Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

Smederevski veslači u Beogradu sa 20 posada

Predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji biće održana tradicionalna Beogradska internacionalna regata. Veslački klub Smederevo će tokom dvodnevnih nadmetanja nastupiti sa 20 posada, 12 prvog dana i 8 drugog dana, najavljuju iz kluba.

- Veslačice Smedereva nastupiće sa 5 posada. Prvog dana, u subotu će na regatnu stazu izaći četverac skul u konkurenciji kadetkinja u sastavu Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar. Drugog dana, Milica Pejović će veslati u kadetskom skifu, a Teodora Stevanovska u pionirskom skifu. U dubl skulu će nastupiti pionirke Jovana Vučić i Milica Savić, a u konkurenciji kadeta za što bolji plasman će se boriti

Milka Zdjelar i Milica Mladenović – navode iz VK Smederevo. U konkurenciji veslača naš klub će imati najviše posada u skifovima.

- U konkurenciji kadeta veslaće Vuk Marković, Petar Samardžija i Vukašin Rajić. Miroslav Jovanović i Todor Marković veslaće u juniorskom skifu, a Marko Torbica i Mihajlo Stojanović će se oprobati u seniorskoj konkurenciji – najavljuju iz kluba.

U pionirskom dublu će nastupiti Vukašin Vujanović i Rajan Karnahan, a u kadetskom dvojcu bez kormilara će veslati Lazar Živković i Marko Atanasijević. VK Smederevo će imati i dva čamca u kadetskom dublu. Jednu posadu ćiniće Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a drugu Marko Atanasijević i Lazar Živković.

U nedelju na regatnu stazu izlaze seniorski i juniorski dubl u sastavu Marko Torbica – Miroslav Jovanović i Konstantin Šujić – Todor Marković. Petar Samardžija Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović veslaće u kadetskom četverac skulu, a u pionirskom će nastupiti Veljko Vujanović, Lazar Tasković, Rajan Karnahan i Dimitrije Vuković – navode iz VK Smederevo.

Posle prve regate održane prošlog vikenda, takođe na Adi Ciganliji, izabrani su najbolji juniori koji će našu zemlju predstavljati na prvenstvu Evrope koje će se 18. i 19. maja održati u Esenu u Nemačkoj. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Nikola Soldatović i Andrija Jevtić u četvercu sa kormilarom, u kome će pored njih dvojce veslati Veljko Matić iz Partizana i Nikola Kolarević iz Grafičara.

Last modified on Petak, 03 Maj 2019 09:55

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2