Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Troje Palančana učestvovalo na polumaratonu u Zubinom Potoku

By Oktobar 29, 2019 0

Na Kosmetu trčali Palančani Darko Arsenijević, Višnja Mulahmetović i Aleksandar Marković.

Na Kosovu i Metohiji, u opštini Zubin Potok održan je prvi polumaraton Ibarskog Kolašina. Srpska zajednica ovog prelepog kraja ugostila je takmičare na do sada neprevaziđen način. Trkači rekreativci ugošćeni su na retko vidljivom novu humanosti, ljubaznosti,predusretljivosti i požrtvanosti.

Komplikovane političke okolnosti dovele su do toga da se mali broj trkača osmeli na put u Zubin Potok, dragulj srpske baštine kroz koji protiče reka Ibar, u kome je jezero Gazivode, manastir Duboki Potok. Naseljeno mesto Zubin Potok nalazi se na nadmorskoj visini od preko 500 metara, što je „manje više“ u nivou sa Šumadijskim vrhovima na Avali i Kosmaju, a smešteno je na ravan plato okružen planinskim vrhovima.

69 takmičara na polumaratonskoj distanci dugoj 21,1 km, među kojima i naši sugrađani, Palančani, Darko Arsenijević, Višnja Mulahmetović i Aleksandar Marković. Oni su i ovaj polumaraton uspešno istrčali. Trasa polumaratona učesnike je vodila kroz grad, preko brane na malom jezeru, zatim duž toka reke Ibar i nazad u grad. Čuveno jarko Sunce sa Kosova i taj dan je visoko sijalo. Naši takmičari se vraćaju zadovoljni sa prelepim utiscima.

Pored polumaratonske održana je i Trka zadovoljstva duga 7 kilometara koja je takođe okupila više desetina učesnika.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2