Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

STRELJAŠTVO: MILANOVIĆEVA BEZ FINALA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

By Septembar 23, 2019 0

Na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem naša Jasmina Milovanović, u takmičenju sport pištoljem, zastala je za 2 kruga nadomak finala, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo. U finale se ulazilo sa 580 krugova, a Milovanovićeva je takmičenje završila na 17. mestu sa 578 krugova.

Na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji, posle prve faze takmičenja sport pištoljem (30 metaka precizna paljba), naša Jasmina Milovanović se nalazila na 13. mestu sa 289 krugova. Dan kasnije u drugom delu takmičenja (30 metaka brzom paljbom) ponovila je isti rezultat i sa ukupno 578 krugova plasirala se na 17. mesto. U finale se ulazilo sa 580 krugova, pa je tako naša strelkinja ostala na 2 kruga nadomak finala, kao i druga srpska reprezentativka Zorana Arunović, koja je sa istim rezultatom plasirana na poziciju iznad Milovanovićeve, jer je imala jedan unutrašnji centar više.
Jelena Arunović, selektor za pištolj, je analizirajući učinak Zorane Arunović i Jasmine Milovanović MK sport pištoljem, istakla da su obe imale i blistave i loše momente.
– Ne mogu da kažem da sam previše zadovoljna, ali učinak naših takmičarki je daleko od lošeg, zaslužuje srednju ocenu. Prvih pet-šest takmičarki su odskočile sjajnim rezultatima, ali za plasman u finale nije bio neophodan vrhunski rezultat, među osam najboljih vodilo je 580 krugova. Kada se podvuče crta, i Zorana i Jasmina su imale uspone i padove. Bilo je grešaka, ne prevelikih, ali ipak grešaka koje su ih koštale boljeg plasmana. Ono što je da u predstojećem periodu radimo na ispravljanju tih grešaka i otklonimo ih do naredne, izuzetno važne oliimpijske godine, rekla je Jelena Arunović u izjavi za Streljački savez Srbije.
Od 18. do 27. oktobra, Jasmina Milovanović kao član streljačke reprezentacije u okviru novoformirane Sportske jedinice Vojske Srbije i reprezentacije Vojske Srbije, učestvovaće na Sedmim CISM vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu. U sastavu streljačke reprezentacije Srbije na ovom takmičenju biće još dvoje Smederevaca, poručnici Vojske Srbije Tamara Đorđević i Petar Nikolić, oboje članovi Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda.

SDN

foto: SSS

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2