Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

STRELJAŠTVO: MILOVANOVIĆEVA VICEŠAMPIONKA SRBIJE

Posle titule vicešampionke na Finalu kupa Srbije naša Jasmina Milovanović osvojila je srebrnu medalju sport pištoljem i na državnom prvenstvu, i to treću uzastopnu. Pobedila je Zorana Arunović, koja je i u kvalifikacajima bila najbolja, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.
Posle odličnih nastupa na finalu Kupa i državnom prvenstvu Milovanovićeva će sledećeg vikenda nastupiti na Grand pri međunarodnom turniru u Novom Sadu, a odmah zatim u sastavu reprezentacije Srbije odlazi na četvrti ovogodišnji Svetski kup u Rio de Ženeiro. Na oba ova turnira nastupiće u obe discipline u kojima se takmiči – vazdušni i sport pištolj.
Kao član streljačke reprezentacije u okviru novoformirane Sportske jedinice Vojske Srbije i reprezentacije Vojske Srbije, Jasmina Milovanović će u oktobru učestvovati na Sedmim CISM vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu.

Posle titule vicešampionke na Finalu kupa Srbije naša Jasmina Milovanović osvojila je srebrnu medalju sport pištoljem i na državnom prvenstvu, koje je ovog vikenda održano na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu. Ovo je njena treća uzastopna titula vicešampionke države malokalibarskim pištoljem. U kvalifikacijama je takođe, bila druga sa solidnih 569 krugova, odmah iza Zorane Arunović sa 579, koja je pobedila i u finalu sa 36 hitova (hitac 10,2 i veći), 11 više od Milovanovićeve. Sa 17 hitova bronzanu medalju osvojila Tamara Đorđević iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda. U kvalifikacijama Đorđevićeva je bila četvrta sa 555 krugova.
Posle odličnih nastupa na finalu Kupa i državnom prvenstvu Milovanovićeva sledeće nedelje, od 21. do 25. avgusta, nastupa na Grand pri međunarodnom turniru u Novom Sadu, a odmah zatim, od 26. avgusta do 3. septembra, u sastavu reprezentacije Srbije, odlazi na poslednji ovogodišnji Svetski kup u Rio de Ženeiro. Na oba ova turnira nastupiće u obe discipline u kojima se takmiči – vazdušni i sport pištolj. U Rio de Žaneiru će se, kao i na prethodnim turnirima Svetskog kupa ove godine, u svakoj pojedinačnoj disciplini deliti po dve olimpijske kvote po disciplini.
U oktobru, kao član streljačke reprezentacije u okviru novoformirane Sportske jedinice Vojske Srbije i reprezentacije Vojske Srbije, Jasmina Milovanović će učestvovati na Sedmim CISM vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu. Zanimljiv podatak je da će u sastavu streljačke reprezentacije Srbije na ovom takmičenju biti još dvoje Smederevaca, poručnici Vojske Srbije Tamara Đorđević i Petar Nikolić, oboje članovi Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda.

SDN

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2