Maj 09, 2021

 

posta 30.3.2021

SMEDEREVSKA JESEN NA ŠALINAČKOM JEZERU

Jedriličarski klub Smederevo, uz podršku lokalne samouprave, uključio se u organizaciju sportskog dela Smederevske jeseni, sa ciljem stvaranja raznovrsnije sportske ponude, ali i afirmisanja neiskorišćenih turističko-sportskih potencijala Smedereva u ruralnoj sredini, saopšteno je medijima iz ovog kluba. Najavljuju da će u subotu, 31. avgusta, na Šalinačkom jezeru biti održana jedriličarska regata.

-Ove godine je Jedriličarski klub Smederevo organizovao prvu besplatnu školu jedrenja na Šalinačkom jezeru, a drugi ciklus upravo ulazi u završnicu, odnosno u veliko finale, kao jedan od uvodnih sportskih programa u ovogodišnju Smederevsku jesen. U subotu, 31. avgusta, na ovoj lokaciji biće održana jedriličarska regata pod nazivom Kup Smederevske jeseni za najmlađe jedriličare u klasi Optimist, uzrasta od 7 do 10 godina. Prvi put na ovim prostorima biće vožene meč rejs (match race) trke u pomenutoj klasi. Reč je o trkama dva broda, u kojima se takmiče kormilari, koji su ove godine usvojili prva znanja iz ovog prelepog sporta, a nedavno počeli samostalno da jedre. Osim mališana iz Jedriličarskog kluba Smederevo, na regatnom polju će biti i deca iz Jedriličarskog kluba Zemun, Nautičkog kluba Palilula i deca iz VIP škole Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, ukupno njih tridesetak – saopšteno je iz kluba.
Nakon proglašenja najuspešnijih na regatnom polju, Jedriličarski klub Smederevo će, uz pomoć prijatelja iz smederevskih javnih preduzeća i ustanova u kulturi i uz stručnu pomoć višeg kustosa paleontologa Gordane Paunović, mališanima i članovima njihovih ekipa upriličiti posetu Muzeju u Smederevu i Smederevskoj tvrđavi.
Jedriličarski klub Smederevo će, uz svesrdnu pomoć prijatelja Kluba, poljoprivrednih proizvođača iz nekoliko šumadisjkih sela, kao i sa Plavinca, deci i ostalim gostima ovog nesvakidašnjeg sportskog događaja predstaviti voćarske proizvode smederevskog kraja koji su i simbol same manifestacije.

SDN

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2