Maj 09, 2021

 

posta 30.3.2021

ePodunavlje

ePodunavlje

Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen saopštio je da je lokalna samouprava, na inicijativu mladih roditelja iz sela Ratari, danas donela odluku da u Osnovnoj školi "Lazar Stanojević" otvori mešovitu grupu za najmlađe sugrađane, uzrasta od 2 do 5 godina.

Gradonačenik Smedereva Jovan Beč saopštio je da gradska samouprava nastavlja sa uređenjem seoskih mesnih zajednica, čime ispunjava obećanje dato u predizbornom ciklusu.

Predsednik Opštine Velika Plana Igor Matković u proteklih nekoliko dana potpisao je 190 stipendija, što ovu podunavsku i pomoravsku opštinu verovatno čini šampionom Srbije po ulaganju u obrazovanje visokoškolaca u odnosu na broj stanovnika.

Članovi Veslačkog kluba Smederevo učestvovaće na drugoj regati Kupa Srbije i drugoj regati Omladinske lige Srbije koja će biti organizovana u subotu, 8. maja, na Adi Ciganliji. 

Manifestacija „Muzeji za 10“ je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, koja se ove godine održava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Podunavskom okrugu su, od 28. aprila do danas, registrovana ukupno 472 nova slučaja inefkcije novim korona virusom.

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19.

Predsednik Opštine Velika Plana Igor Matković saopštio je da se od sutra nastavlja sa organizovanjem vakcinacije po seoskim ambulantama, prvom dozom Sinofarm vakcine, po sledećem rasporedu:

Iz lokalne samouprave u Smederevu obaveštavaju građane da će u petak, 9. aprila, od 12 časova na Gradskom trgu, biti organizovana podela besplatnih sadnica Belog jasena u okviru realizacije projekta „Zasadi svoj hlad“, a na osnovu ankete Zelenog razvojnog centra.

Strana 1 od 210

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2