April 17, 2021

 

posta 30.3.2021

VUČEN: Inicirano uređenje jezera Kudreč

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen saopštio je da je danas pokrenuta inicijativa za uređenje i opremanje jezera Kudreč.

Kako je naglasio, ideja je da se prvenstveno urade infrastrukturni radovi, da se uredi deo za kupače i da se napravi peščana plaža sa ležaljkama, tuševima i toaletima, da se izgrade pešačke i trim staze, igralište za decu i prostor za ostale rekreativne aktivnosti. 

- Jezero Kudreč je atraktivna lokacija u našem gradu i u letnjim danima tu se okuplja veliki broj naših sugrađana. Cilj nam je da našu gradsku oazu pretvorimo u lepo i savremeno mesto za kupanje, odmor i rekreaciju. Prvu fazu radova realizovaćemo u toku ove godine, a u narednoj godini uslediće realizacije drude faze uređenja jezera. Moraćemo da radimo temeljno i u dve faze zbog nerešenih imovisnko-pravnih odnosa još od kako jezero Kudreč postoji. U tome će nam pomoći stručnjaci iz  preduzeća Srbija Vode i Vodoprivrede, rekao je Vučen.

On je naglasio da, zajedno sa načelnicom Opštinske uprave i opštinskim pravobranilaštvom, najveću podršku i poverenje očekujem od svog tima mladih, ambicioznih i stručnih ljudi lokalne samouprave, koji su od nemogućeg napravili moguće. Omogućili su da se na potezu Guberaš, koji je bio predviđen da bude najveća regionalna deponija u okruženju, sagradi jedna od najsavremenijih fabrilka u ovom delu Srbije - Kjungšin kejbl, koja će uskoro zvanično biti otvorena. 

- Važno nam je da jezero Kudreč, ekološki dragulj našeg grada, bude očuvan i da služi, kako najmlađim tako i najstarijim sugrađanima, kao mesto gde će naći mir za uživanje i opuštanje. Uskoro ćemo izaći sa konkretnim projektom i upoznati naše sugrađane, ali sam siguran da će jedan od najvećih turističkih potencijala naše opštine dobiti novi sjaj, istakao je Vučen.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2