Juni 13, 2021

 

posta 30.3.2021

Streljačkoj družini Smederevo devet medalja na Prvenstvu Srbije

Najuspešniji klub na regionalnom prvenstvu Srbije u B programu, koje je održano proteklog vikenda na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Čair“ u Nišu, bila je naša Streljačka družina „Smederevo“ sa osvojenih 9 odličja: 6 pojedinačnih medalja i 3 ekipne titule vicešampiona, saopšteno je iz ovog kluba. Osvojene su 1 zlatna, 6 srebrnih i 3 bronzane medalje.

Zlatnu medalju vazdušnim pištoljem u mlađejuniorskoj kategoriji osvojio je Dušan Bojić, u kategoriji vazdušni pištolj. U istoj disciplini, u kategoriji kadeta, Aleksa Nikolić je osvojio srebrnu, a Petar Kostić bronzanu medalju. Anđela Radojičić je jedina osvojila dve medalje. U kategoriji kadetkinja vazdušnom puškom srebrnu, a u kategoriji mlađih juniorki bronzanu medalju. Lazar Subotić u kategoriji kadeta osvojio je srebrnu medalju.

Sa osvojene dve medalje jedino se okitila Anđela Radojičić. Ona nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu kadetske prvakinje Centralne Srbije standardnom vazdušnom puškom, pa je morala da se zadovolji srebrnom medaljom, dok je za mlađe juniorke bila treća. U istoj disciplini Lazar Subotić je u kategoriji kadeta bio treći. Ekipno i u kategoriji kadeta i mlađih juniora sa Subotićem, Lazar Popović i Nikola Manojlović su bili drugi.

Vazdušnim pištoljem naši strelci u kategoriji mlađih juniora su drugi ekipno, a vazdušnom puškom ekipa kadeta i mlađih juniora SD „Smederevo“ takođe je osvojila vicešampionske titule.

Pojedinačno Popović je bio peti, a Manojlović šesti kadet. Na regionalnom prvenstvu učestvovala je još i Ivona Bojić. U kategoriji kadetkinja bila je deveta.

Prvenstvo Centralne Srbije je bilo kvalifikaciono, a svi naši strelci ispunili su potrebne uslove za nastup na državnom, koje će se održati na našem strelištu u Smederevu, 20/21. marta. Pre ovog takmičenja strelci „Smedereva“ učestvovaće i na trećem kolu Kupa Srbije u B programu, koje će se takođe, održati na našem strelištu. Smederevo će biti domaćin i finalnom turniru ovog takmičenja 27/28. marta.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2