Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Nagrađeni najaktivniji čitaoci Narodne biblioteke

Dana, 24. aprila 1846. godine u kneževini Srbiji, osnovano je Čitalište u Smederevu, neposredno nakon Beogradskog. Kao najstarija ustanova kulture u gradu Smederevu, Narodna biblioteka Smederevo navršila je 175 godina rada i postojanja. Povodom ovog značajnog jubileja, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom izazvanom virusom Kovid-19, Dan biblioteke bio je obeležen mnogobrojnim prilozima u virtuelnom okruženju, na zvaničnom sajtu i Fejsbuk stranicama biblioteke.

Zainteresovani sugrađani mogu da pogledaju video priloge u kojima je prikazan preuređen prostor Dečjeg odeljenja, opisan i predstavljen rad ustanove u prethodnoj godini u pandemijskim uslovima, a predstavljena je i nabavna politika sistematskog popunjavanja bibliotečkog fonda. Narodna biblioteka predstavila je i razgranatu mrežu seoskih ogranaka, kao i tematsku izložbu „Smederevsko čitalište: Prošlost i sadašnjost“.

Uz video-prilog obraćanja direktorke Marine Lazović povodom Dana biblioteke i Svetskog dana knjige i autorskih prava, ovog petka su predstavljeni i nagrađeni najaktivniji korisnici pozajmnih odeljenja, u ime kojih se obratio Jovica Tišma, istaknuti smederevski književni stvaralac, koji je bio najaktivniji korisnik Pozajmnog odeljenja. Osim njega, tu su i: Slađan Zlatković (najaktivniji korisnik Odeljenja stručne knjige), Filip Nikčević (najaktivniji korisnik Odeljenja strane knjige), Maša Marković (najaktivniji korisnik Dečjeg odeljenja) i Vojislav Deđanski (najaktivniji korisnik Zavičajnog odeljenja).

 Za subotu, 24. april, najavljen prilog o Aranđelu Stefanoviću, jedanom od prvih posleratnih upravnika, autora letopisa Gradske narodne biblioteke u Smederevu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2