Print this page

Predsednik Vučić na otvaranju južnokorejske fabrike "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci

By April 23, 2021 0

Za subotu, 24. april, u 11 časova, najavljena je ceremonija zvaničnog otvaranja fabrike južnokorejske kompanije „Kjungšin kejbl“ u Smederevskoj Palanci, a simboličnom puštanju u rad proizvodnog pogona prisustvovaće i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. 

Uz njega, na otvaranju će biti i generalni direktor „Kjungšin kejbl Jurop“ Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

U pogonu ove kompanije u Smederevskoj Palanci proizvodiće se delovi za tradicionalne automobile, ali i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije. Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente. 

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija „Kjungši kejbl“ je uspostavila sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedan od tri vodićih tržišta u svetu pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona eura, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine.