Januar 22, 2022

 

postanska22 12

SMEDEREVSKE NOVINE: Igor Petrović ostaje predsednik opštine Topola

Kako nezvanično saznaju Smederevske novine predsednik opštine Topola Igor Petrović doneo je odluku da povuče ostavku i da istraje u borbi za ostvarenje ciljeva i obećanja koja je građanima dao u predizbornoj kampanji.

Kako izvor Smederevskih tvrdi, Petrović smatra da bi bilo neodgovorno situaciju vraćati u prošlost i da put do kvalitetnijeg standarda građana nije lak, te da je i čin njegove ostavke, praktično bio politički pritisak da institucije u ovoj opštini profunkcionišu.

- Moramo da izdržimo u borbi za bolju Srbiju, to nije lako, a to najbolje zna naš predsednik Aleksandar Vučić, koji nama, predstavnicima Srpske napredne stranke, kroz poruku da predaja nije opcija, šalje jasan signal šta treba učiniti kada naiđemo na prepreke. Vođen tom idejom predsednika i razgovorima koje sam vodio, doneo sam odluku da ne odustanem tako lako, bez obzira na etičke principe koje imam, jer se ovde borimo za interese građana, a oni su važniji od interesa bilo kog pojedinca, prenosi za Smederevske novine reči predsednika opštine Topola sagovornik blizak SNS.

Prema njihovim saznanjima Igor Petrović očekuje da će vanredna sednica Skupštine opštine Topola, zakazana za 26. april, proći bez problema, podmetanja i ucenjivanja pojedinih odbornika, što bi bio signal da parlament funkcioniše, a što omogućava izvršnoj vlasti upravljanje javnim preduzećima, odnosno, sprovođenje politike i odluka koje su neophodne za normalno funkcionisanje lokalne samouprave.

Od sutrašnje sednice Skupštine opštine Topola mogao bi da zavisi i opstanak u vlasti smederevskog SPS, jer ukoliko se ispostave istinitim sumnje da socijalisti u Topoli imaju nekakve dogovore sa drugim političkim grupacijama, sasvim sigurno doći će do raskida koalicije sa SPS i u Podunavskom okrugu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2