Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

BITNE ODLUKE: Održana 26. redovna sednica većeg grada Smedereva

Redovna sednica Gradskog veća održana je u prostorijama Gradske uprave Smederevo. Na sednici je razmatrano nekoliko tačaka dnevnog reda, uključujući tri posebno istaknute.

- Prva tačka dnevnog reda odnosi se na predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Smedereva za 2021. godinu. Finansiranje aktivne politike zapošljavanja vrši se sredstvima Grada, budžeta Republike Srbije , sredstva donacija, krediti i sredstva za nezaposlenost i drugi izvori. Shodno tome, sredstva koja se za ove namere izdvajaju iz budžeta Grada Smedereva iznose 15 miliona dinara, kaže gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Kao drugi važan dnevni red razmatran je predlog utvrđivanja utvrđenog iznosa sredstava za podsticanje obrazovanja učenika i studenata na teritoriji grada Smedereva za školsku 2020/2021. godinu. Za podsticanje obrazovanja učenika i studenata na teritoriji grada Smedereva, dodeljena su sredstva od 6.000.000 dinara.

- Pored navedenog potrebno je istaći dnevni red koji važi za davanje saglasnosti za upis 20 % dece u prostorije predškolske ustanove "Naša radost". Potrebno je naglasiti da je nakon realizacije programa, stvoriće se uslovi za otvaranje novih 440 mesta za upis dece, istakao je Beč.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2