Juni 13, 2021

 

posta 30.3.2021

Predsednik Opštine Velika Plana potpisao 190 stipendija

Predsednik Opštine Velika Plana Igor Matković u proteklih nekoliko dana potpisao je 190 stipendija, što ovu podunavsku i pomoravsku opštinu verovatno čini šampionom Srbije po ulaganju u obrazovanje visokoškolaca u odnosu na broj stanovnika.

- Završeno je potpisivanje stipendija. Jeste trajalo nekoliko dana, ali vredi. Potpisano je 190 stipendija, za koje je izdvojeno 11.163.000 dinara. Uspeli smo i da uplatimo prve tri rate. Našim mladim sugrađanima želimo puno uspeha u daljem školovanju, sa željom da ih naredne godine bude još više, saopštio je Matković.

Na konkurs se prijavilo 219 studenata i dva nadarena učenika srednjih škola, koja su osvajala jedno od tri prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

- Stipendije su dobili svi studenti čiji prosek ocena nije manji od sedmice. Uslove je ispunilo i osam posebno nadarenih studenata, kao i dvoje nadarenih učenika. Moji saradnici i ja smo ponosni što svake sledeće godine u stipendiranje naših mladih ulažemo više nego prethodne godine, kaže Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Studenti će sedam meseci dobijati po 8.400 a đaci deset meseci po 5.400 dinara.

- Pre šest godina, pre nego što je odgovornost za vođenje lokalne samouprave preuzela Srpska napredna stranka, Opština je dodelila 25 stipendija, što je sedam i po puta manje nego ove godine. Ulažemo u obrazovanje, u našu decu, u naše blago. Cilj nam je da sledeće godine stipendiramo više od 200 studenata i đaka, ističe Matković.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2