Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Skupština Grada Smedereva izabrala dva nova člana Gradskog veća

Miša Ivković i Maja Ćirković novi su članovi Gradskog veća, izabrani većinom glasova odbornika na predlog gradonačelnika Jovana Beča.

Nove većnike gradonačelnik je predložio pošto su Marina Tirnanić i Aleksandra Mitić podnele ostavke iz, kako je u Skupštini obrazloženo, ličnih razloga.

- Stalno nas kritikujete da ne radimo analize ni rada direktora, ni članova Veća, a onda kada se ta analiza uradi, onda je problem što se to desilo. Hoćemo da vidimo gde smo pogrešili, možda sam i ja imao neku pogrešnu odluku, stojim iza toga, nije ništa sporno. Jednog dana ću i ja biti smenjen, ništa strašno. Hajmo da uradimo analizu, da vidimo gde smo pogrešili, da vidimo da li se neko umorio i da li može više da pruži u svom resoru. Radićemo i analizu kada je reč o direktorima, niko nije nesmenjiv. Da vidimo ko je šta uradio, ko nije neke stvari završio. Mi moramo da pratimo kako se razvija naša zemlja, da grad Smederevo ide ubrzano napred. Ima problema, baš zbog toga radimo analize i zato se dešavaju ovakve stvari, rekao je obrazlažući svoje predloge gradonačelnik Beč.

Odbornici Skupštine grada na sednici, između ostalog,  raspravljaju i o završnom računu budžeta grada za prošlu godinu i izveštaju nezavisnog revizora. Takođe, pred njima je predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije gradske toplane, ali i o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada i finansijskoj pordšci energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2