Novembar 30, 2022

 

postanska 31.10.22

VUČEN: Opšta bolnica Stefan Visoki izlazi iz kovid režima

Predsednik Opštine Smederevska palanka Nikola Vučen, sa velikom radošću, saopštio je da Opšta bolnica Stefan Visoki izlazi iz kovid režima.

 - Trenutno je na Infektivnom odeljenju hospitalizovano samo 7 pacijenata. U OB Stefan Visoki situacija je znatno bolja, nema pozitivnih na koronavirus u Kovid ambulanti, pa je odlučeno da ova zdravstvena ustanova izađe iz Kovid režima. Posle  tačno 449 dana od kako je uvedeno vanredno stanje, sa ponosom možemo reći da u opštini Smederevska Palanka, u prethodnih sedam dana, nije bilo pacijenata  pozitivnih na ovaj virus. Od početka imunizacije u našoj opštini vakvinisano je oko 40 procenata  punoletnih građana. Od ukupnog broja stanovnika naše opštine, kovid je preležalo oko 20 odsto, rekao je Vučen.

OB Stefan Visoki je u Kovid režimu radila od 5. jula 2020. godine. Najveći broj pacijenata bio je hospitalizovan 23. decembra 2020. godine, kada ih je na odeljenju bilo 152.

- Zahvaljujući masovnoj imunizaciji stanovništva, pobedićemo ovu pošast koja je svima nama otežala život u prethodnom periodu. Moramo imati na umu i to da je  na snazi i dalje  poštovanje svih epidemijskih mera. Srbija je jedna od vodećih zemalja u svetu čije je stanovništvo imalo priliku da se vakciniše, i to, birajući vakcine četiri proizvođača. Veliku zahvalnost na tome dugujemo državi i predsedniku, Aleksandru Vučiću što nam je to omogućio. U ova teška kovid vremena, koja su nadamo se iza nas, država je pomogla svakom punoletnom građaninu, ne samo obezbedivši vakcine već i novčano. Novčana pomoć je svakako dubrodošla, a to je još jedan dokaz da država brine o svakom građaninu naše zemlje. Živela Srbija, rekao je Vučen.

Vršilac dužnosti direktor OB Stefan Visoki dr Nikola Ristić kaže da će u narednom periodu veća pažnja biti usmerena na nekovid pacijente. 

- Mi sa današnjim danom praktično izlazimo iz Kovid režima, jer više od nedelju dana nemamo pozitivnih pacijenata, rekao je dr Ristić.

Last modified on Ponedeljak, 07 Juni 2021 16:41

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2