Oktobar 18, 2021

 

postanska 09.07.2021

ATLETIKA: Prvenstvo Balkana u Smederevskoj tvrđavi

Na atletskoj stazi unutar Smederevske tvrđave ovog vikenda, 26. i 27. juna, biće održano 74. Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke, za koje su u toku poslednje pripreme.

Balkanijada će, najavljuju iz Atletskog saveza Srbiji okupiti preko 450 učesnika – atletičara, trenera i oficijelnih lica iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije.

Svečano otvaranje planirano je za subotu, 26. jun u 15 časova i 30 minuta. Svoje prisustvo, navode organizatori, potvrdio je predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov, kao i mnoge druge evropske i svetske atletske legende, navode organizatori.

Prvenstvo Balkana će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju. Osim takmičara iz naše zemlje, nastupaju i atletičari iz Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Gruzije, Izraela, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Srbiju će predstavljati oko 40 takmičara, među kojima su naša najpoznatija maratonka Olivera Jevtić, bacačica diska Dragana Tomašević, kao i bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac.

Nadmetanja i u subotu i nedelju počinju u 10 sati i 30 minuta, a završavaju u 20 časova.

Ulaz na sva takmičenja je slobodan.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2