Oktobar 18, 2021

 

postanska 09.07.2021

Smederevo osam dana bez novoinficiranih, novi punkt za vakcinaciju

Punkt za imunizaciju, od sutra 6. jula, biće premešten iz Sportske hale u prizemlje Doma zdravlja, saopštila je direktorka ove zdravstvene ustanove dr Olgica Obradović.

Vakcinacija će se, kao i da sada, obavljati svakog dana od 8 do 20 časova, bez prethodnog prijavljivanja, a sugrađanima su na raspolaganju tri vakcine – Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka. U kovid ambulanti Doma zdravlja broj pregleda se smanjuje iz nedelje u nedelju, i sada ih je u proseku do 45 dnevno. Nadležni apeluju na sugrađane da iskoriste mogućnost i vakcinišu se, kako bi se širenje virusa, uključujući i novi delta soj koji je potvrđen u Srbiji, svela na minimum.

Do sada je, od početka imunizacije, u Smederevu dato 64.880 doza, a obe doze primilo je 33.440 sugrađana.

Inače, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu u Smederevu u prethodnih osam dana nije registrovan nijedan novi slučaj infekcije korona virusom, dok je u Podunavskom okrugu bio jedan novi slučaj, evidentiran u Smederevskoj Palanci. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije u našem okrugu je 16.952, od čega je 9.523 u Smederevu, 4.145 u Smederevskoj Palanci i 3.284 u Velikoj Plani.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2