Avgust 02, 2021

 

postanska jul 21

SMEDEREVO: 63 slobodna mesta pred trećiu upisni rok

Posle dva upisna kruga u prvi razred smederevskih srednjih škola upisano je 917 učenika.

Za treći upisni rok u avgustu u Tekstilno-tehnološkoj i poljopirvrednoj školi “Despot Đurađ” ostalo je 15 slobodnih mesta za buduće operatere u prehrambenoj industirji, 19 za modne krojače, 11 za pekare, 5 za mesare i 2 za veterinarske tehničare.

-U ovoj obrazovnoj ustanovi, zbog nedovoljne zainteresovanosti kandidata, nije formirano odeljenje vinara – vinogradara koje je planom ovogodišnjeg upisa predstavljalo novo zanimanje u školi. S obzirom na to da su samo dva učenika iskazala želju za upis na ovaj obrazovni profil, Ministarstvo prosvete je donelo odluku da ga rasformira, a učenike prema njihovim rezultatima sa završnog ispita rasporedi u druge obrazovne profile – objašnjava Danijel Nikolić, savetnik u Odeljenju školske uprave u Smederevu.

Još 6 slobodnih mesta ima na prirodno-matematičkom smeru u smederevskoj Gimnaziji, i u Ekonomsko -trgovinskoj školi gde je upražnjeno 5 mesta za buduće poslastičare. Prema informacijama iz Školske uprave, očekuje se da će završnom ispitu u avgustu pristupiti 27 učenika. To su đaci sa nedovoljnim ocenama na kraju 8. razreda, kandidati koji u junu nisu rešavali sve testove i oni koji zbog zdravstvenih razloga nisu bili u mogućnosti da u prvom roku polažu malu maturu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2