Januar 23, 2022

 

postanska22 12

Počela rekonstrukcija kuhinje PU Plavi čuperak

Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen obavestio je javnost da su počeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji centralne kuhinje u objektu Plavi čuperak. Centralna kuhinja ove predškolske ustanove snabdeva obrocima sve vrtiće na teritoriji opštine. 

- Više od 2.000 obroka dnevno se uz pomoć kuvara, pekara, nutricionista i drugih radnika, odavde šalje našim mališanima. Prošlo je skoro 50 godina, odnosno pola veka, od kada je kuhinja napravljena, i do danas se nikada nije obnavljala. Uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na čelu sa ministarkom Marijom Obradović, dobili smo sredstva za investiciono ulaganje u ovaj naš objekat, kaže Vučen.

Ulaže se više od 350 hiljada evra u rekonstrukciju i opremanje novim slovenačkim i nemačkim mašinama i uređajima. Osim kuhinje, rekonstruiše se i kompletna vešernica u kojoj se pere, suši i pegla veš za korisnike. 

- Uslovi u kojima se do sada radilo, mogu slobodno da kažem, bili su veoma loši, ali zahvaljujući našim predanim radnicima niko od nas roditelja to nije mogao da oseti. Zato ćemo i njima obezbediti nove industrijske mašine za pranje i sušenje veša, a prostor u kome rade ćemo kompletno srediti. Rekonstrukcijom centralne kuhinje, ulaganjem preko 40 miliona dinara, naši najmlađi sugrađani imaće jednu od najsavremenijih kuhinja u Srbiji. To podrazumeva izmenu kompletnog jelovnika i korišćenje novih metoda spremanja  obroka - a to je korišćenje pare i drugih savremenih načina koji ne podrazumevaju upotrebu ulja. Živela Srbija, kaže Vučen.

Last modified on Sreda, 04 Avgust 2021 09:23

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2