Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

Obnovljeno Dečje igralište na Dunavskom keju

Mesec i po dana nakon sveobuhvatnih radova na rekonstrukciji, dečije igralište na Dunavskom keju opet je dostupno smederevskim mališanima.

 - Radove je izvodila firma „Džungla 35“ iz Jagodine. Vrednost investicije je 7,6 miliona dinara plus PDV. Izvedeni su zemljani radovi, potom je rađeno betoniranje, pa posle toga ova ploča, kao i reparacija metalnih delova igrališta. Što se tiče ovih drvenih delova, oni su potpuno novi. Još su urađeni mobilijari, klupe i osvetljenje i, naravno, ograda, da deca ne bi odlazila do puta – rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Jovan Beč.

Prema njegovim rečima, ovo je prvo u nizu igrališta koja će biti izgrađena.

- Naredno igralište koje ćemo raditi je park Tri heroja, pretpostavljam da će to do kraja ove sezone biti završeno, a budžetom za seldeću godinu ćemo planirati sredstva za dečja igrališta. Uporedo sa tim radimo i sportske terene, uskoro očekujemo raspisivanje tendera i za šest sportskih terena. Vodimo računa da omladina i naša deca imaju gde da se igraju, kao što smo i obećali u predizbornoj kampanji – istakao je gradonačelnik.

Osim igrališta, do kraja godine trebalo bi da bude uređeno i šetalište na potesu Veslačkog kluba, za šta je Grad Smederevo od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobio 8 miliona dinara.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2