Decembar 06, 2021

 

postanska 28.10.2021

Ekonomski fakultet donirao knjige za biblioteke dve srednje škole

By Oktobar 28, 2021 0

Ekonomsko- trgovinska i Tehnička škola u Smederevu dobile su donaciju Ekonomskog fakulteta u Beogradu, u vidu stručne literature čiji su autori profesori ovog fakulteta.

Ukupno 1.800 knjiga, u vrednosti od oko million i po dinara, upućeno je u biblioteke 40 srednjih škola u 29 gradova Srbije. Cilj donacije je da se ojačaju fondovi biblioteka u školama, đaci motivišu i zainteresuju za ekonomiju, ali i da unaprede svoje profesionalne kompetencije. Ekonomski fakultet u Beogradu, navedeno je u saopštenju prosleđenom našoj redakciji, nastavlja tradiciju društvene odgovornosti u težnji da pomogne onima kojima je potrebna pomoć, edukacija i dodatna informisanost.

-Verujemo da će naša donacija obogatiti školske biblioteke ekonomskom literaturom širokog opusa, te da će to dodatno podržati nastojanja škola da svojim učenicima pruže podršku u unapređenju njihovih znanja i veština. Ovo je deo jedne kontinuirane saradnje Fakulteta sa srednjim školama u Srbiji koja se kao takva intenzivno neguje već 7-8 godina i podrazumeva, pored donacija knjiga i računarske opreme, saradnju na planu izrade novih nastavnih planova i programa, pružanje obuka nastavnicima ekonomske grupe predmeta kroz akreditovane seminare, podršku nacionalnim takmičenjima srednjoškolaca iz ekonomskih oblasti, kontinuiranu komunikaciju sa nastavnicima stručnih predmeta u školama kroz godišnja okupljanja nastavnika pod okriljem Fakulteta, a radi razmene iskustava i produbljivanja kompetencija u stručnim oblastima i metodici nastave. Ekonomski fakultet u Beogradu time nastoji da intenzivnije poveže srednje stručno sa tercijarnim nivoom obrazovanja, utičući i na taj način na percepciju mladih ljudi da je znanje instrument za građenje sopstvene karijere, ali i moć kojom se zaista može menjati svet – izjavila je prof. dr Emilija Manić, Koordinator za saradnju sa školama Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Knjige koje su donirane su izdanja Ekonomskog fakulteta i domaćih autora, ali i prevodi udžbenika sa više jezika. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, paketi knjiga nisu neposredno uručivani, već su poslati na adrese škola kojima su namenjeni.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2