Maj 21, 2022

 

postanska 05.2022

PROSLAVA BADNJE VEČERI 6. JANUARA ISPRED HRAMA SVETOG GEORGIJA

By Decembar 31, 2021 0

Odbor za negovanje pravoslavne tradicije tridesetčetvrti put proslavlja Badnje veče, a građanima se obratio sa molbom da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ovu proslavu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Proslava, uz poštovanje svih epidemioloških mera, počinje prazničnim večernjim bogosluženjem i osvećenjem posne hrane u Hramu Sv. vel. muč. Georgija, posle čega se ispred Sabornog hrama pali Badnjak. Uz to, prisutnom vernom narodu deliće se pecivo i voće, a deci paketići. Budući da su za organizaciju proslave potrebna znatna sredstva, bilo bi dobro da svako od nas priloži onoliko koliko može, kako bi darova bilo dovoljno za sve prisutne, i da bi radost velikom Pravoslavnog praznika u zajedništvu svi mogli da osete.

Svoje priloge u pecivu, raznom voću (jabuke, narandže, mandarine, suve šljive, orasi…), možete dostaviti u prostorije Crkvene opštine u ul. Trg Republike ebr. 13 (tel. 026/4624-040), ili u Hram Sv. velikomučenika Georgija (026/615-020), a novčane priloge možete uplatiti na tekući račun crkvene opštine smederesvke br. 310-164178-51, sa naznakom-za proslavu Badnje večeri.

Ne postoji način da vam izrazimo zahvalnost rečima, niti kakvim zemaljskim blagom za vaše dosadašnje dugogodišnje dobročinstvo, jer vaše blago je sakupljeno kod Gospoda u carstvu Božijem.

Nadamo se da ćete i ubuduće imati razumevanja za svoju Svetu crkvu, i da ćete nam izići u susret i pomoći da ovu zajedničku svetkovinu dostojanstveno organizujemo i proslavimo na radost svih prisutnih vernika i građana.

Želimo Vam svako dobro od Gospoda uz radosni Božićni pozdrav:
MIR BOŽIJI HRISTOS SE RODI!

Predsednik Odbora za negovanje
Pravoslavne tradicije
Protojerej Jovan Galečić

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2