Januar 23, 2022

 

postanska22 12

ZIMSKA SLUŽBA: RAD U TRI SMENE, ZA 24 SATA 15 SAOBRAĆAJKI

Prema navodima u izveštaju Zimske službe koji je prosleđen medijima JKP „Zelenilo i groblja“ je u prethodna 24 časa za posipanje gradskih puteva i ulica utrošilo 113 tona mešavine soli i kalcijuma. U istom periodu za posipanje trotoara utrošeno je 200 litara tečnog kalcijuma i 5,5 tona kalcijuma u granulama.

- Rad je organizovan u tri smene. Angažovana je sledeća mehanizacija: 5 velikih kamiona sa plugovima i posipačima, 2 mala kamiona, 1 traktor Kubota i 1 mašina za trotoare Avant – podaci su JKP „Zelenilo i groblja“ navedeni u izveštaju Zimske službe.

Prema podacima SP „Lasta“ u prethodna 24 časa prevoz putnika na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama obavljao se otežano.

- Kašnjenja je 10. januara, bilo  na linijama: Smederevo-Beograd 1930,  , 15 minuta, zatim Smederevo-Vučak 1600,  , 30 minuta, kao ni Smederevo-Lipe 1630,  , 15 minuta. U ponedeljak su bile skraćene linije: Smederevo-Vučak 1310 ( do poligona) i Smederevo-Binovac 1230 ( do opštinskog puta za Binovac). U utorak, 11. januara, svi jutarnji polasci su realizovani. Kašnjenje od 20 minuta je bilo na liniji Smederevo-Badljevica za polazak u 0610   – navodi SP „Lasta“ u izveštaju.

Prema podacima Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Smederevu u prethodna 24 časa dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom bez povređenih. Saobraćaj se odvija otežano. Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju 2 požara, 1 na građevinskom objektu, 1 na saobraćajnom sredstvu i na jednom crpljenju vode, bez materijalne štete. Angažovano je 10 vatrogasaca-spasilaca i 4 vatrogasna vozila, navedeno je u saopštenju Službe za zajedničke poslove i vanredne situacije.

U izveštaju Zimske službe i navodi se i upozorenje RHMZ-a na manje povećanje visine snežnog pokrivača.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2