Print this page

SVEČANO OTVOREN OBNOVLjENI DEČIJI VRTIĆ U BRESJU: Lep kutak za tridesetoro mališana

By Maj 24, 2022 0

U Bresju kod Velike Plane svečano su otvorene renovirane prostorije dečijeg vrtića „Pečurka“, koje se nalaze u zgradi osnovne škole „Karađorđe“.

Svečanosti su prisustvovali predsednik opštine Igor Matković, predsednik Skupštine opštine Dušan Marić, zamenik predsednika opštine Marko Šućur, odbornice u lokalnom parlamentu Dušica Jovanović i Milena Obradović Ivanović, deca i roditelji.
Prostorije u kojima se vrtić nalazi su renovirane i priključene na gasovodnu mrežu, postavljen je kotao na gas, zamenjene su elektroinstalacije a kupljeni su i nov nameštaj i igračke za decu.
Vrednost radova i nove opreme je iznosila oko 7.000.000 dinara a sredstva su obezbedili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, fondacija Novaka Đokovića i Opština Velika Plana.
Osim finansijerima, direktor predškolske ustanove Marija Starčević se posebno zahvalila direktoru OŠ „Karađorđe“ Aleksandru Skačkovu i odborniku iz Bresja Dušici Jovanović, „koja sa grupom aktivista SNS stalno nešto radi da bi Bresje lepše izgledalo“.
U vrtiću, u poludnevnom boravku, trenutno je tridesetoro dece i jedna vaspitačica. Od 1. septembra za decu će biti obezbeđen celodnevni boravak i o njima će brinuti dve vaspitačice.
Nakon otvaranja, ispred obnovljenih prostorija vrtića zaigralo se i narodno kolo.