Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

Letnja škola streljaštva od 1. juna

Na strelištu u Sportskoj hali od 1. juna počinje Letnja škola streljaštva Streljačke družine „Smederevo“.

Škola će trajati tri meseca, a deca uzrasta od 9 do 15 godina učiće osnovne tehnike streljaštva serijskom vazdušnom puškom. Pod zajedničkim sloganom „Leto na strelištu“ polaznici prethodnih generacija Škole streljaštva imaće Letnju ligu u streljaštvu, saopštava Streljačka družina „Smederevo“.

Streljačka družina „Smederevo“ tokom naredna tri, letnja meseca organizuje rad sa strelcima pod zajedničkim sloganom „Leto na strelištu“ u Sportskoj hali Smederevo.
Od 1. juna počinje sa radom Letnja škola streljaštva za dečake i devojčice uzrasta od 9 do 15 godina (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012. i 2013. godište). Osnovne tehnike streljaštva polaznici će savladavati u tri faze. Tokom prvog meseca nakon teorijskih predavanja mali strelci će praktičnu obuku na serijskoj vazdušnoj pušci početi iz sedećeg stava sa naslonom. U julu takođe, nastavljaju u sedećem stavu ali u toj fazi je predviđeno da se obuka nastavi bez naslona. U takmičarski – stojeći stav prelazi se u trećoj, završnoj fazi. Letnja škola streljaštva završava se poslednjeg dana avgusta kontrolnim takmičenjem, nakon čega će uslediti dodela medalja najuspešnijim strelcima i podela sertifikata o završenoj Školi streljaštva svim polaznicima koji uspešno završe ovu tromesečnu obuku. Najbolji polaznici postaće članovi Streljačke družine „Smederevo“ i nastaviti da treniraju u selekciji pionira i pionirki.

Polaznicima Škole streljaštva obezbeđeno je individualno oružje, dijabole i mete a sa njima će raditi treneri Streljačke družine „Smederevo“.
Prijava zainteresovanih polaznika je do 31. maja telefonom, mejlom ili putem fejsbuk i instagram profila Streljačke družine „Smederevo“. Broj mesta je ograničen.
Paralelno sa održavanjem Letnje škole streljaštva, polaznici iz prethodnix generacija nastavljaju sa redovnim treninzima i takmičenjima u okviru Letnje lige u streljaštvu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2