Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Besplatna radionica za roditelje

Besplatna radionica za roditelje, koju će u sredu, 1. juna, sa početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, održati Biljana Grbović, biće okrenuta odgovorima na jednu od važnih oblasti vezanih za izazove roditeljstva i vaspitanja. 

Tokom programa prisutni će moći da se upoznaju sa pogledom na vaspitanje koje će doneti moguće odgovore na pitanje da li bez kritikovanja ostajemo bez neophodnih alata za usmeravanje dece. 

Biće ukazano na mogućnosti vaspitavanja u kome težište nije na kritici ponašanja, niti kritikovanju ličnosti, kao i na reakcije deteta i efekte u slučaju kada je kritikovanje zastupljeno i kada ono nije zastupljeno. 

O tome kakav je to drugačiji pristup koji se može primenjivati kao konstruktivan u pogledu uspostavljanja granica i discpline moći ćemo da čujemo na predstojećoj radionici. Program će obuhvatiti, pored ostalog i pitanje roditeljskog autoriteta i odnosa blagosti i strogosti...

Biljana Grbović se nakon dugogodišnjeg rada u prosveti orijentisala na pitanja roditeljstva, vaspitanja i funkcionisanja u porodici, a savetovanjima i radionicama koje pripadaju tim oblastima bavi se i kao koordinator udruženja roditelja „Matica“ iz Novog Sada koje uspešno organizuje radionice i za dacu i za odrasle.

Autor je priručnika za roditelje „Volim što sam rodila tebe baš takvu/takvog“, a osmislila je i slikovnicu „Čitam sam“.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2