Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Počinje izgradnja vrtića u Radincu, Beč najavio i izgradnju centralnog vrtića

Grad Smederevo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su danas ugovor o izgradnji dugo očekivanog i neophodnog vrtića u Radincu. 

"Ovo predstavlja značajnu investiciju za naš grad. Vrednost je preko 1.7 miliona evra. Veliku zahvalnost za to dugujem timu ljudi koji su radili u cilju ispunjavanja svih preduslova za realizaciju ovog projekta od kada sam došao na mesto gradonačelnika", rekao je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč. 

Na ovaj način rešiće se dugogodišnji problem, jer će u ovom vrtiću biti smešteno oko 250 dece  iz Mesnih zajednica "25. maj", Ralja, Lipe i Vranovo. 

"Objekat će biti opremljen svim neophodnim prostorijama i pratećim elementima za kvalitetan boravak naše dece. Radovi će krenuti početkom avgusta meseca i trajaće dvanaest meseci. U skladu sa merama populacione politike predsednika Aleksanda Vučića, Grad će nastaviti da ulaže u vrtiće i škole. U toku je i izrada projekta za izgradnju centralnog vrtića, pa očekujemo da će radovi otpočeti sledeće godine", saopštio je Beč i dodao da će u narednom periodu lokalna samouprava raditi na donošenju dodatnih mera za poboljšanje populacione politike u Smederevu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2