Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Cvijićeva škola dobila novi sportski teren

Fudbalskom utakmicom između nastavnika i učenika, u OŠ “Dr Jovan Cvijić” otvoren je još jedan moderan sportski teren za fudbal, sa veštačkom travom, omeđen atletskom stazom, u koji je uloženo gotovo 2,7 miliona dinara.

- Teren smo izgradili sopstvenim sredstvima, odnosno učenička zadruga „Cvijićevci“ i škola, udruženim snagama su izgradili ovaj teren. Imali smo, naravno, i pomoć i podršku grada, jer pre nego što smo postavili teren od veštačke trave, morali smo da saniramo asfaltnu podlogu i sagradimo ogradu oko terena i oko školskog dvorišta. U sam teren uloženo je oko 1,7 miliona dinara, pored njega je atletska staza koja je koštala 450.000 dinara, ograda oko pola miliona dinara, a sredstva su uloženo u sanaciju asfaltne podloge. Sve ukupno, za nov teren utrošeno je 2,7 miliona dinara – navodi direktorka škole Dragica Golubović.

U ovoj obrazovnoj ustanovi ranije je, krajem 2019-te, završen i multifunkcionalni teren za košarku, odbojku i rukomet, koji se, na žalost, zbog pandemije korona virusa, govoto nije ni koristio.

- Škola „Dr Jovan Cvijić“ stara je više od 60 godina, a do 2007-me nije imala ni fiskulturnu salu, a danas je bogatija za dva otvorena sportska terena, koja mi poklanjamo našim učenicima na upotrebu. Mi smo krajem 2019. godine izgradili multifunkcionalni teren za košarku, odbojku i rukomet, ali zbog korona virusa naši učenici nisu mogli da se bave kolektivnim sportovima, tako da se ovaj teren poslednje dve godine gotovo nije ni korišćen. Danas otvaramo i ovaj fudbalski teren, sa podlogom od veštačke trave i atletskom stazom, i dajemo našim učenicima, koji će itekako znati da ih iskoriste, a rezultati koje su ostvarili naši sportisti u ovoj školskoj godini govore da su zaista i zaslužili da dobiju ovako nešto. Izgradnjom ovih terena mi smo podigli standarde i kvalitet rada na viši nivo, a tokom nastave fizičkog vaspitanja i vannastavnih sportskih aktivnosti, učenici će moći da se bave svim sportovima i razvijaju se kroz fizičke aktivnosti. Za nas je to itekako važno, jer na ovaj način promovišemo i zdravlje i sport i motivišemo učenike da se bave sportom, što je bitno u periodu osnovnoškolskog uzrasta kada se učenici razvijaju i kada rastu – rekla je direktorka Golubović.

Ovom prilikom promovisani su i učenici škole koji su tokom ove školske godine koja je na izmaku ostvarili izuzetne sportske rezultate poput rukometaša, koji su državni prvaci, ali i ostalih takmičara u futsalu, atletici i stonom tenisu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2