Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Dojave o bombama u svim smederevskim školama

Svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Smedereva ovog jutra upućene su dojave o postavljenim bombama, potvrdio je za naš portal Danijel Nikolić načelnik Odeljenja školske uprave u Smederevu.

Kako je rekao, kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije su na terenu i u toku je pregled objekata. Provera je do sada završena u OŠ „Branko Radičević“ u Smederevu i utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi.

Kako naš portal nezvanično saznaje završen je i pregled objekata OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu, gde nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave.

-Sva deca su bezbedno evakuisana i đaci iz prve smene nastavu prate onlajn. Ukoliko pregled objekata bude završen na vreme, popodnevna smena će nastavu pratiti uobičajeno, iz školskih klupa. U suprotnom, i učenici koji po rasporedu nastavu slušaju u popodnevnim časovima, predavanja će pratiti onlajn – rekao je Nikolić.

Osim u smederevskim, dojave o bombama upućene su i školama u Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci, odnosno, na teritoriji celog Podunavskog okruga.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2