Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Počinje "Teatar u Tvrđavi"

Početak leta, kao i letnje sezone pozorišnih festivala obeležiće 9. po redu festival Teatar u Tvrđavi, koji će od 30. juna do 5. jula pod zidinama malog grada Smederevske tvrđave u Smederevu ugostiti brojne posetioce koji će imati priliku da pod vedrim nebom uživaju u raznovrsnom pozorišnom programu.

Svake večeri, počev od četvrtka, 30. juna, pa sve do ponedeljka, 4. jula, publika će imati priliku da od 21 čas pogleda neke od predstava koja su pripremila pozorišta širom Srbije, a poslednjeg dana festivala, u utorak, 5. jula, biće organizovan porodični dan sa sadržajima za najmlađe pozorišne ljubitelje, ali i za one starije.

30. juna, prvog dana festivala biće odigrana predstava ,,Trpele’’ po tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Aleksandre Kovačević, nastala u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, koja se bavi problemom porodičnog nasilja. U petak, 1. juna, publika će imati priliku da pogleda predstavu ,,Plastelin’’ Vasilija Sigareva u režiji Marka Torlakovića, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, dok je subota, 2. jul, rezervisan za predstavu Teatra Vuk, ,,Zaboravljene’’ po tekstu Zorke Novaković, u režiji Marije Milenković nastala u koprodukciji Beo arta i Jugo scene. Četvrtog dana festivala ansambl Narodnog pozorišta ,,Sterija’’ iz Vršca izvešće predstavu ,,Falstaf- Vesele žene vinzdorske’’ Vilijema Šekspira, u režiji Darijana Mihajlovića. Pretposlednjeg dana festivala odrigraće se predstava ,,Upotreba čoveka’’, po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, nastala u koprodukciji Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta /Újvidéki Színház , Grada teatra Budva i  East West Centra Sarajevo. 5. jul, poslednji dan festivala biće u znaku programa za posetioce svih uzrasta. Od 19 časova, oni najmlađi imaće priliku da uživaju u predstavi ,,Legenda o hrabrosti’’ Čiča Mičinog pozorišta, u režiji Mateje Popovića, da bi od 21 čas ovogodišnji festival Teatar u Tvrđavi zatvorio ,,Muzički spust Dunavom’’ Zemunskog kamernog orkestra, pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića.

Sve informacije vezane za program festivala, kao i kupovinu ulaznica dostupne su na biletarnici Centra za kulturu Smederevo, na telefon 026 4624 815 i 064 8295 345, kao i putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2