Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Voda ispravna za piće na samo šest česmi

Prema najavama meteorologa, sledi nam period sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama, zbog čega je RHMZ izdao upozorenje za narednih sedam dana.

Na snazi će od sutra u celoj Srbiji biti narandžasti, a u nekim delovima i crveni meteo-alarm. Takođe, indeks UV zračenja je na veoma visokom nivou, zbog čega treba izbegavati izlaganje suncu. Za one koji moraju napolje, u narednim danima dobro će doći i osveženje, zbog čega smo se raspitali da li je i na kojim javnim česmama voda ispravna za piće.

Prema analizama urađenim u maju, voda nije ispravna za piće na 16, od 22 kontrolisane javne česme na teritoriji Smedereva, navedeno je u Izveštaju koji nam je dostavljen iz Gradske uprave.

Bez ikakvog rizika ste, ukoliko se osvežite na javnim česmama u Radincu, Drugovcu, Kolarima, Skobalju, kao i gornja u Jelen Dolu i Jelen Dolu kod škole, i tu je voda ispravna za piće.

Fizičko-hemijski neispravna je voda na javnim česmama u Vodnju, Lugavčini, Saraorcima, Ralji, Suvodolu, kao i u krugu opšte bolnice „Sveti Luka“, kod „Monopola“, kod Doma za stare, kod crkve u centru grada, u ulici Filipa Višnjića i ispred pekare.

Mikrobiološki neispravna je voda sa javne česme koja se nalazi na putu Ralja-Kolari.

Fizičko-hemijski i mikrobiološki nesipravna je voda na javnim česmama u Bulinim vodama, kod škole „Jovan Jovanović Zmaj“, iza pekare i u Vučaku.

Kako je ranije najavljeno, JKP „Vodovod“ će zbog visokih temperatura najavljenih za naredni period postaviti cisternu sa pijaćom vodom kod glavne Zelene pijace u gradu, i postaviti česme na nadzemnih hidrantima na lokacijama ispred Centra za kulturu, bolnice i na raskrsnici ulica Karađorđeve i Knez Mihailove.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2