Print this page

Voda ispravna za piće na samo šest česmi

By Juli 20, 2022 0

Prema najavama meteorologa, sledi nam period sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama, zbog čega je RHMZ izdao upozorenje za narednih sedam dana.

Na snazi će od sutra u celoj Srbiji biti narandžasti, a u nekim delovima i crveni meteo-alarm. Takođe, indeks UV zračenja je na veoma visokom nivou, zbog čega treba izbegavati izlaganje suncu. Za one koji moraju napolje, u narednim danima dobro će doći i osveženje, zbog čega smo se raspitali da li je i na kojim javnim česmama voda ispravna za piće.

Prema analizama urađenim u maju, voda nije ispravna za piće na 16, od 22 kontrolisane javne česme na teritoriji Smedereva, navedeno je u Izveštaju koji nam je dostavljen iz Gradske uprave.

Bez ikakvog rizika ste, ukoliko se osvežite na javnim česmama u Radincu, Drugovcu, Kolarima, Skobalju, kao i gornja u Jelen Dolu i Jelen Dolu kod škole, i tu je voda ispravna za piće.

Fizičko-hemijski neispravna je voda na javnim česmama u Vodnju, Lugavčini, Saraorcima, Ralji, Suvodolu, kao i u krugu opšte bolnice „Sveti Luka“, kod „Monopola“, kod Doma za stare, kod crkve u centru grada, u ulici Filipa Višnjića i ispred pekare.

Mikrobiološki neispravna je voda sa javne česme koja se nalazi na putu Ralja-Kolari.

Fizičko-hemijski i mikrobiološki nesipravna je voda na javnim česmama u Bulinim vodama, kod škole „Jovan Jovanović Zmaj“, iza pekare i u Vučaku.

Kako je ranije najavljeno, JKP „Vodovod“ će zbog visokih temperatura najavljenih za naredni period postaviti cisternu sa pijaćom vodom kod glavne Zelene pijace u gradu, i postaviti česme na nadzemnih hidrantima na lokacijama ispred Centra za kulturu, bolnice i na raskrsnici ulica Karađorđeve i Knez Mihailove.