Print this page

Za zamenu rasvete u školi 1.8 miliona dinara

By Juli 22, 2022 0

Potpredsenica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je danas ugovore predsednicima 38 lokalnih samouprava koje su na javnom pozivu dobile sredstva za ulaganje u povećanje energetske efikasnosti u javne objekte, i poručila da je povećanje energetske efikasnosti nacionalni projekat i posao koji se tiče svih institucija, privrede i građana, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

U okviru Javnog poziva za dodelu sredstava radi finansiranja projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave, Smederevu je odobren projekat ,,Modernizacija unutrašnje rasvete zgrade OŠ ,,Dimitrije Davidović“ u izdvojenom odeljenju u mestu Seone. Danas je u ime Grada ugovor potpisao gradonačelnik Jovan Beč.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 1.832.457,60 dinara. Ministarstvo rudarstva i energetike u cilju unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja obezbedilo je sredstva u iznosu od 1.282.720,32 dinara, a učešće grada iznosi 549.737,28 dinara. Sredstva će biti iskorišćena za zamenu postojećih svetiljki, koje su u upotrebi dugi niz godina, sa novim LED svetiljkama.

Ministarka Zorana Mihajlović je takođe najavila da će država nastaviti da raspisuje javne pozive, da poveća gde je potrebno subvencije koje daje država i da veruje da je moguće da u naredne tri godine barem 45 odsto domaćinstava bude obuhvaćeno ovim projektom.