Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

Strelci Smedereva dva puta treći na Prvenstvu Srbije

Strelci „Smedereva“ su osvojili treća mesta ekipno na Prvenstvu Srbije u trostavu standardnom vazdušnom puškom. Iako nisu ponovili prošlogodišnji uspeh kada su bili prvaci Srbije u pojedinačnoj konkurenciji, i ekipno kadetkinje, dok su kadeti bili vicešampioni, usled smene generacija, smederevske ekipe su nastupile u najmlađem sastavu na ovogodišnjem državnom šampionatu i zadržale se na postolju, postavljajući temelje za neke nove uspehe u budućnosti, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom, koje je održano u Novom Sadu, strelci „Smedereva“ su osvojili oba treća mesta ekipno. Kadeti „Smedereva“, od kojih je samo Nikola Manojlović iz prošlogodišnjeg vicešampionskog tima, sa 1.529 krugova našli su se na trećem mestu. Najbolji pojedinac u smederevskoj ekipi je najmlađi Lazar Mladenović (2012), koji se sa 515 krugova plasirao na dvanaesto mesto, a odmah iza njega sa dva kruga manje Andrija Živković (2011). Najstariji član smederevskog kadetskog tima Nikola Manojlović (2007) zbog povrede nije mogao da pruži svoj maksimum na ovom takmičenju, ali je svakako svojim iskustvom doprineo uspehu ovog mladog tima „Smedereva“ od koga se tek očekuju bolji rezultati u budućnosti. Manojlović je sa 501 krugom bio četrnaesti. Identična situacija i u ženskoj ekipi. Najstarija članica, iz prošlogodišnje šampinske ekipe „Smedereva“, Natalija Jovanović (2006) sa 580 krugova plasirala se na sedmo mesto pojedinačno. Lena Drenča (2008) sa 549 krugova bila je šesnaesta, a najmlađa članica ove ekipe, Kristina Radojičić (2011) je osamnaesta sa 487 krugova. Ekipno, naše kadetkinje su treće sa 1.616 krugova.
Smederevski strelci ovog vikenda nastupaju i na Juniorskom Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem,koje se takođe održava u Novom Sadu. U disciplini 50 metara trostav 3 puta 20 metaka malokalibarskom puškom takmičiće se Anđela Radojičić i Natalija Jovanović, a u disciplini pištolj slobodnog izbora, takođe na 50 metara, pojedinačno i ekipno nastupaju Dušan Bojić, Petar Kostić i Aleksa Nikolić, tim koji je u istom sastavu osvojio i titulu vicešampiona Srbije u disciplini vazdušni pištolj.

Last modified on Ponedeljak, 25 Juli 2022 14:43

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2