Septembar 29, 2022

 

postanski 17.06.22

Petar Kostić i ekipa juniora treći na Prvenstvu Srbije

Petar Kostić osvojio je bronzanu medalju, u disciplini pištolj slobodnog izbora, na juniorskom državnom Prvenstvu malokalibarskim oružjem.

I ekipno treće mesto u ovoj disciplini pripalo je juniorima Streljačke družine „Smederevo“. U disciplini trostav malokalibarskom puškom Natalija Jovanović je bila jedanaesta, a Anđela Radojičić četrnaesta.

U disciplini pištolj slobodnog izbora (PSI), na Juniorskom Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu, smederevski strelac Petar Kostić osvojio je bronzanu medalju sa 488 krugova. Zlatnu medalju osvojio je Marko Ninković iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 519 krugova, a srebrnu Luka Milošević iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda sa 504 kruga. Takmičilo se 13 juniora. Juniorska ekipa „Smedereva“ takođe je bila treća sa ukupnim rezultatom od 1.415 krugova. U sastavu su pored Kostića, bili Dušan Bojić, peti pojedinačno sa 482 kruga i Aleksa Nikolić deseti sa 445 krugova. Ovaj tim u istom sastavu je ranije ove godine osvojio vicešampionsku titulu u disciplini vazdušni pištolj juniori. Titulu šampiona Srbije za ovu godinu u disciplini PSI osvojila je SD „Pančevo 1813“ sa 1.474 kruga, a titulu vicešampiona SK „Akademac“ iz Beograda sa 1.431 krugom.
Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, po novim pravilama 3 puta 20 metaka (ranije se pucalo 3 puta 40 metaka), naša Natalija Jovanović se sa rezultatom od 565 krugova plasirala na jedanaesto mesto. Anđela Radojičić je bila četrnaesta sa 560 krugova. Nastupile su 24 juniorke.
Prvenstvom Srbije za seniore i seniorke, krajem ovog meseca takođe u Novom sadu, završava se ovogodišnja sezona malokalibarskim oružjem za strelce u A programu.
U avgustu, od 4. do 11, u Kampu perspektivnih strelaca Srbije, koji se decenijama unazad tradicionalno održava u Karatašu, u organizaciji Streljačkog saveza Srbije, ove godine iz Streljačke družine „Smederevo“ učestvovaće dvoje strelaca koji su se svojim rezultatima u prethodnoj sezoni izborili za to. Nikola Manojlović, državni prvak u kategoriji pionira serijskom puškom i Aleksa Nikolić, prvak Srbije u kategoriji mlađih juniora, treći u kategoriji kadeta, pobednik Kupa Srbije u kategoriji pionira i kadeta, u disciplini vazdušni pištolj. U stručnom timu kampa biće i Marija Aničić, trener stažista. Svima je to prvo učešće u Kampu u Karatašu.
Streljačka družina „Smederevo“ nastavlja aktivnosti na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali. U Letnjoj školi streljaštva osnove gađanja serijskom vazdušnom puškom uči blizu 30 polaznika, dok više od 60 strelaca iz prethodnih generacija Škole streljaštva trenira i takmiči se u okviru druge Letnje lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2