Print this page

Matković: 23,5 miliona za OŠ "Nadežda Petrović"

By Avgust 03, 2022 0

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, u društvu predsednika Opštine Velika Plana Igora Matkovića, posetila je danas radove u OŠ „Nadežda Petrović“.

Ova škola se rekonstruiše u okviru nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja, da pitanje energetske efikasnosti nije samo pitanje smanjenja računa za toplotnu i električnu energiju, već je to pitanje razvoja i boljeg životnog standarda.

Ona je ponovila da država nastavlja da ulaže u unapređenje energetske efikasnosti i da je izdvojeno 2,6 milijardi dinara za subvencije za zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela.

Vrednost investicije je 23,5 miliona dinara, od čega 16,5 miliona daje država, a sedam miliona dinara opština. Ušteda toplotne energije biće 30%, električne energije 63%, u novcu 36%, a emisije CO2 smanjiće se za 46%.

„Hvala potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović i predsedniku Aleksandru Vučiću jer nam pomažu da se razvijamo kao veliki gradovi. Ovo je četvrti objekat koji rekonstruišemo, samo sa ovim ministarstvom, pre toga sredstva su uložena za radove u dve škole i Centar za kulturu. Mi smo kao opština pre tri godine uložili značajna sredstva u rekonstrukciju grejanja u ovoj školi, i sada se u ovoj školi učenici i zaposleni greju na gas umesto nekadašnjeg grejanja na lož ulje, uz veliku uštedu energije”, rekao je Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Vesna Ilić, direktorka OŠ „Nadežda Petrović“, rekla je da je podrška Ministarstva i potpredsednice Vlade veoma značajna, da su izdvojena velika sredstva kako bi škola dobila adekvatan prostor i kako bi i zaposleni i učenici imali bolje uslove za rad i boravak.

Last modified on Sreda, 03 Avgust 2022 20:39