Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Nova investicija i nova radna mesta u Smederevu

By Oktobar 27, 2022 0

U Idustrijskoj zoni u Smederevu otvorena je još jedna fabrika Koepfer, čime se stvara mogućnost za otvaranje novih radnih mesta.

Nemačka kompanija Koepfer bavi se proizvodnjom zupčanika za automobilsku industriju i menjačnih sklopova. Investicija u proizvodnu opremu ove kompanije u Smederevu iznosi preko milion evra. Fabričko postrojenje ima blizu 2.700 metara kvadratnih. U planu je da u naredne dve godine bude zaposleno 70 radnika.

Inače, značajno je napomenuti da Koepfer Group ima tradiciju dugu više od 150 godina.U Idustrijskoj zoni u Smederevu otvorena je još jedna fabrika Koepfer, čime se stvara mogućnost za otvaranje novih radnih mesta. Nemačka kompanija Koepfer bavi se proizvodnjom zupčanika za automobilsku industriju i menjačnih sklopova. Investicija u proizvodnu opremu ove kompanije u Smederevu iznosi preko milion evra. Fabričko postrojenje ima blizu 2.700 metara kvadratnih. U planu je da u naredne dve godine bude zaposleno 70 radnika.

Treba napomenuti da Koepfer Group ima tradiciju dugu više od 150 godina.

- Srbija je zemlja u koju investitori rado dolaze i ostaju. Velika mi je čast što imam priliku da se u ime predsednika Aleksandra Vučića obratim i pozdravim prisutne. Za nas u ova izazovna vremena svaka investicija i svako novo radno mesto je od izuzetnog značaja. Hvala kompaniji Koepfer što je izabrala Srbiju i grad Smederevo za otvaranje fabrike i novog pogona. Nemačka je jedan od vodećih investitora i spoljnotrgovinskih partnera Srbije. Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju preko 78.000 radnika. U ovoj fabrici će do okončanja svih aktivnosti vezanih za proizvodnju raditi oko 250 ljudi – istakla je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Na kraju svog izlaganja još jednom se zahvalila predstavnicima kompanije Koepfer na činjenici da su za ovako značajnu investiciju izabrali Srbiju i grad Smederevo.

Ambasadorka Nemačke Anke Konrad je u svom obraćanju prisutnima izrazila zadovoljstvo činjenicom da je razlog njene prve posete Smederevu, kao novoimenovane ambasadorke, upravo otvaranje kompanije Koepfer, kao jedan od načina da srpsko-nemački ekonomski odnosi budu još jači na tom putu.Prisutnima se obratio i vlasnik kompanije Thomas Dr. Koepfer koji je takođe ukazao na značaj otvaranja proizvodnog pogona kompanije Koepfer u Smederevu.Ovo je svakako značajna investicija za grad Smederevo, jer pre svega stvara se mogućnost za otvaranje novih radnih mesta.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2