Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Počela izrada Plana razvoja Smedereva za period od 2022. do 2029. godine

By Oktobar 28, 2022 0

Prvi sastanak na temu izrade Plana razvoja grada Smedereva za period 2022. do 2029. godina održan je danas u prostorijama Gradske uprave Smederevo. 

Sastanku je prisustvovao veliki broj pozvanih pojedinaca, organizacija i udruženja sa teritorije Smedereva. Sastanak je vodila Slavica Milovanović, šef službe za Lokalni ekonomski razvoj.

Izrada Plana razvoja grada Smedereva se sprovodi u okviru Projekta nemačko-srpske razvojne saradnje "Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji", koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Balkanski centar za regulatornu reformu (BCRR) u saradnji sa Republičkim sekreterijatom za javne politike.

- Prvo da se zahvalim zato što ste izdvojili vreme da danas dođete i učestvujete u Partnerskom forumu, kao jednoj od stepenica u dostizanju zajedničkog cilja zvanog Plan razvoja grada Smedereva za period od 2022. do 2029. godine. Svestan sam svega ali gradu Smederevu je potrebna vaša pomoć da bi smo svi zajedno oblikovali budućnost našeg grada. Realizaciju ovog projekta vidim kao priliku za unapređenje naših kapaciteta i kao odličnu priliku da čujemo šta je to, što svi mi koji živimo u našem Smederevu, želimo za  naš grad", istakao je gradonačelnik Beč u svom obraćanju prisutnima. 

Takođe, na kraju je pozdravio i konsultante na ovom značajnom projektu za naš grad, Draganu Aleksić i Jelenu Nešić.

Slavica Milovanović, šef službe za Lokalni ekonomski razvoj, naglasila je da su kroz ceo proces izrade Plana razvoja jako važne konsultacije jer one uključuju sve relevantne zainteresovane strane i ciljne grupe. 

– Konsultacije služe da se na zajednički način dođe do što boljih rešenja tokom planiranja i time olakša sprovođenje mera Plana razvoja. Konsultacije se sprovode radi prikupljanja podataka i stavova zainteresovanih strana u vezi sa problemom koji se rešava, ili promenom koja se želi postići, rekla je Milovanović.

Milovanović je uputila i na sajt grada Smedereva, gde će u posebnom delu, Plan razvoja grada Smedereva, biti isticane sve pojedinosti vezane za izradu.

Tokom sastanka pojedinci, koji su želeli mogli su da daju svoja mišljenja i ocenu vezano za izradu Plana razvoja grada Smedereva.

Plan razvoja predstavlja dugoročni dokument razvojnog planiranja, za određeni vremenski period.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2