Novembar 30, 2022

 

postanska 31.10.22

Ambasador Japana posetio Smederevo

By Novembar 17, 2022 0

Ambasador Japana Kacamata Takahiko bio je u prijateljskoj poseti Smederevu i tim povodom razgovarao sa gradonačelnikom Jovanom Bečom. U prijateljskom razgovoru je pre svega potvrđena stabilna saradnja Srbije i Japana, koja se kada je reč o Smederevu najbolje oslikava u odličnom funkcionisanju japanske kompanije Mayekawa. 

– Naš predsednik Aleksandar Vučić je svojim radom i delima doprineo da Srbija danas bude zemlja u koju dolaze nove investicije i otvaraju se nova radna mesta. Posebno se to odnosi na investitore iz Japana i Nemačke. Smederevo je grad koji je privilegovan činjenicom da imamo jednu kompaniju kao što je Mayekawa. Ova kompanija je vrlo značajna za naš grad, jer pre svega imamo radna mesta za naše sugrađane i sigurnost za njihove porodice. Takođe, bih pohvalio kvalitet ljudi koji vode kompaniju Mayekawa, jer zahvaljujući njihovom radu, ostvaruju se značajni poslovni rezultati, što ih čini prepoznatljivim kako u Srbiji tako i šire – istakao je gradonačelnik Beč.

Ambasador Japana Kacamata Takahiko je istakao značaj prijateljskih veza između dva naroda Japana i Srbije. 

– Mnogo puta sam se do sada susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i teme naših razgovora su između ostalog bile pored značaja investicija, i poslovna kultura. Naše firme se uvek trude da budu deo lokalne zajednice, da brinu o životnoj sredini i ljudskim resursima. Posebno bih istakao istorijsku posetu našeg pokojnog premijera Srbiji Shinzo Abe, što je bilo značajno za naše još bolje prijateljske odnose i poslovnu saradnju. Japan pruža podršku načinu kako se Srbija danas razvija, kroz razvoj demokratskih odnosa i vladavine prava – naglasio je ambasador Japana Kacamata Takahiko. Takođe, u razgovoru sa gradonačelnikom Bečom istakao je značaj postojanja i poslovanja kompanije Mayekawa u Smederevu. 
Tokom razgovora bilo je reči i o istorijskom značaju i potencijalima Smedereva, kao i mogućnosti da se grad još bolje pozicionira na turističkoj mapi Srbije i regiona. 

– Predsednik Aleksandar Vučić podržava prijateljske odnose dva naroda Srbije i Japana, što je svakako značajno za našu državu. Svakako je zadovoljstvo da ste danas u našem gradu i naš gost, pa tako imate prilike da se upoznate sa našim običajima. Smederevo je svakako grad bogate istorije i tradicije, kao i bogatog kulturnog nasleđa. U prilog tome govori i činjenica da našu Tvrđavu godišnje poseti više od 40.000 turista – rekla je između ostalog članica Gradskog veća resorno zadužena za kulturu, turizam i informisanje Maja Ćirković.

Važno je naglasiti da je poseta ambasadora Japana Kacamata Takahiko značajna za naš grad, jer smo još jednom kao grad imali prilike da pokažemo značaj prijateljskih odnosa između Srbije i Japana.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2