Novembar 30, 2022

 

postanska 31.10.22

Ambasador Turske posetio Smederevo

By Novembar 18, 2022 0

Danas je ambasador Turske Hami Aksoy posetio Smederevo i tim povodom razgovarao sa gradonačelnikom Jovanom Bečom. U prijateljskom razgovoru potvrđena je pre svega stabilna saradnja između dve zemlje, kao i težnja da u budućnosti bude i bolja.

–Drago mi je da ste danas naš gost i da imam prilike da vam predstavim grad Smederevo. Pre svega, želim da naglasim da zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija danas ima mnogo prijatelja u celom svetu, a jedan od njih je svakako i Turska. Verujem da će naša dobra poslovna saradnja biti pravac kojim ćemo nastaviti da idemo i da zajedničkim naporima stvaramo još bolju poslovnu klimu za nove turističke i privredne projekte. Grad Smederevo je nekada zavisio sam od rada i postojanja Železare, a danas imamo najsavremeniju Industrijsku zonu koja je dovela  investitore u naš grad i otvorila nova radna mesta. Jedna od najuspešnijih kompanija koja posluje u Smederevu je svakako i Kaizen d.o.o. koja zapošljava preko trista naših sugrađana. I ovim putem ističem da kompaniji stojimo na raspolaganju i pružamo svaki vid neophodne podrške kako bi bila još uspešnija – istakao je gradonačelnik Beč u razgovoru sa ambasadorom Turske.

-Turska i Srbija imaju zajedničku kulturu i tradiciju. Mislim da su odnosi naše dve države nikada bolji, kako u ekonomskom tako i u svakom drugom smislu. Kada je u septembru naš predsednik Redžep Tajip Erdogan posetio Srbiju i razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem potvrđeno je još jednom da je saradnja između Turske i Srbije odlična. Mi ćemo svakako raditi na tome da u budućnosti ta saradnja kako na ekonomskom tako i na kulturnom polju bude još naprednija – rekao je ambasador Turske Hami Aksoy.

Pored toga, ambasador se osvrnuo i na značajnu podršku predsednika Aleksandra Vučića kada je reč o poslovanju turskih kompanija u Srbiji. Istakao je i značajnu turističku saradnju, koja se ogleda kroz činjenicu da je tokom ove godine više od trista hiljada Srba posetilo Tursku, i više od sto hiljada Turaka je posetilo Srbiju.

Nakon razgovora u Gradskoj upravi, ambasador Turske Hami Aksoy je sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom u prisustvu predstavnice kompanije Kaizen Hatice Sakiroglu obišao proizvodni pogon kompanije i tim povodom su razgovarali sa zaposlenima, kao i o mogućnostima proširenja poslovnih kapaciteta i otvaranju novih radnih mesta za naše sugrađane.Tokom razgovora usaglašeno je da je prijateljski odnos koji neguju predstavnici dve države veoma bitan i da se u veoma pozitivnom smislu odražava na poslove kompanija koje posluju na tržištu Srbije.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2