Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

Predškolska ustanova Naša radost Smederevo bogatija je za još jedan objekat

Predškolska ustanova Naša radost Smederevo, bogatija je za još jedan objekat Sanjalice 3, koji je opremljen za četiri vaspitne grupe, odnosno za prijem osamdesetoro dece. 

Na ovaj način smanjen je broj dece na listi čekanja, a u narednom periodu planirano je da Ustanova dodatno proširi kapacitete otvaranjem novog objekta. Objekat je urađen u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima za otvaranje vrtića, što obezbeđuje neophodne uslove za prijem i bezbedan boravak dece.

Danas je objekat obišao gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i tim povodom razgovarao sa direktorkom vrtića Mirjanom Krstić i njenim pomoćnicama Jasminom Stević i Lidijom Ćoso. Istakao je da će grad nastaviti da ulaže u potrebe Predškolske ustanove Naša radost, u cilju nastavka proširenja postojećih kapaciteta i obezbeđivanja svih neophodnih i kvalitetnih uslova za naše najmlađe sugrađane. 

Objekat Sanjalice 3 opremljen je sa četiri radne sobe, sobom za izolaciju, distributivnom kuhinjom, sanitarnim čvorom i neophodnim kancelarijskim prostorom. Kapacitet objekta je oko 380 metara kvadratnih.

Opremanjem ovog objekta za potrebe rada vrtića, obezbeđen je upis dece koja pripadaju Mesnim zajednicama Zlatno brdo, Leštar, Slavija i Donji grad.

Podsećanja radi, u toku su radovi na izgradnji vrtića u Radincu čijim završetkom će biti smanjene liste čekanja obezbeđivanjem 250 mesta za naše najmlađe sugrađane.

Grad Smederevo će u narednom periodu nastaviti da ulaže u vaspitno-obrazovne potrebe dece svih uzrasta.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2