Februar 09, 2023

 

postanska 18.01.23

Proslava Kineske nove godine na Gradskom trgu u Smederevu

Vlada Republike Srbije, Ambasada NR Kine u Beogradu i Institut za pojas i put u saradnji sa gradovima – Beogradom, Novim Sadom, Nišom, Borom i Smederevom od 21. do 26. januara organizuju proslavu Kineske Nove godine u Republici Srbiji.

U Smederevu će tradicionalna proslava Kineske Nove godine biti održana 25. januara od 17 do 21 sat na Gradskom Trgu. Posetioci će imati prilike da učestvuju u humanitarnoj akciji i probaju specijalitete nekoliko zemalja Pojasa i puta. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Grada Smedereva Jovan Beč, Ambasadorka Narodne Republike Kine u Republici Srbiji čen Bo i Danijel Nikolić, Predsednik skupštine društva, Predsednik Skupštine Instituta za pojas i put doo Beograd i Pomoćnik Generalnog sekretara Vlade, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika.

-Svi sadržaji i pripremljeni program oslikavaju prijateljstvo naroda Narodne Republike Kine i Republike Srbije u tradicionalnom obeležavanju Kineske Nove godine. Gosti će za dobrovoljni prilog od 200 dinara moći da dobiju jedan obrok i bezalkoholno piće. Takođe, svaki posetilac koji bude želeo da učestvuje, neophodno je da donira novac u najmanjoj vrednosti od 200 dinara, odabere karticu na kojoj se nalaze pitanje (koje će se odnositi na neku od činjenica i zanimljivosti koje se tiču inicijative Pojas i put) i nakon davanja tačnog odgovora, učesnik biva nagrađen nekom od simboličnih nagrada iz fonda obezbeđenog od strane ambasade NR Kine – navedeno je u saopštenju.

Nakon svečanog dela obraćanja, biće priređen i tradicionalni vatromet, koji je simbol obeležavanja Kineske Nove godine.

Predviđeno je da sav prihod od prodaje bude usmeren u humanitarne svrhe, Crvenom krstu, odnosno Narodnoj kuhinji u Smederevu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2