Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Streljačka družina "Smederevo" stvara nove šampione

Strelci Streljačke družine „Smederevo“ završili su takmičarsku 2022. godinu sa osvojenih 13 odličja na Prvenstvima i Kupu Srbije. Pojedinačno pet zlatnih i dve bronzane medalje, a čak šest puta su se ekipno popeli na treće mesto pobedničkog postolja.

U januaru, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali, Streljačka družina „Smederevo“ organizuje rad sa strelcima pod zajedničkim sloganom „Zima na strelištu“, koji pre svega obuhvata početak Zimske škole streljaštva, nastavak Smederevske školske lige, završno takmičenje i podelu diploma polaznicima Jesenje škole streljaštva i pripreme za predstojeća takmičenja iz Kalendara Streljačkog saveza Srbije.

Poslednjih dana 2022. godine u Streljačkoj družini „Smederevo“ sumiraju se rezultati i prave planovi za narednu, odnosno nastavak takmičarske 2022/23. godine. Na Prvenstvima i Kupu Srbije ove godine strelci SD „Smederevo“ osvojili su trinaest odličja: pet zlatnih i dve bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji, a šest puta su se ekipno popeli na treći stepenik pobedničkog podijuma. Aleksa Nikolić je bio najbolji pionir i kadet na Kupu i najbolji mlađi junior na Prvenstvu Srbije, na kome je osvojio i bronzanu medalju u kategoriji kadeta, sve četiri medalje u disciplini vazdušni pištolj. Petar Kostić je bio najbolji mlađi junior na Kupu Srbije u disciplini vazdušni pištolj, a bronzanu medalju osvojio je u disciplini pištolj slobodnog izbora na Juniorskom Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem. Sedmu pojedinačnu medalju osvojio je Nikola Manojlović serijskom vazdušnom puškom u kategoriji pionira na Prvenstvu Srbije. Ekipna treća mesta osvojili su juniori u disciplini vazdušni pištolj i pištolj slobodnog izbora, a još jedno treće mesto im je pripalo i u kategoriji seniora iste discipline. Kadeti i kadetkinje standardnom vazdušnom puškom bili su treći u disciplini trostav, a ekipa pionira serijskom vazdušnom puškom na Prvenstvu Srbije. Ovim rezultatima pridružuju se i medalje osvojene na Državnom školskom prvenstvu na kome su članovi Streljačke družine „Smederevo“ iz osnovne škole „Dimitrije Davidović“ bili drugi ekipno, a Lazar Mladenović drugi i pojedinačno.

Ovakvi rezultati daju dobru osnovu za nastavak sezone u 2023. godini. U januaru, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali, Streljačka družina „Smederevo“ organizuju rad sa strelcima pod zajedničkim sloganom „Zima na strelištu“, koji pre svega obuhvata početak Zimske škole streljaštva, nastavak Smederevske školske lige, kontrolno takmičenje i podelu diploma polaznicima Jesenje škole streljaštva i pripreme za predstojeća takmičenja iz Kalendara Streljačkog saveza Srbije.
U Zimsku školu streljaštva mogu se upisati dečaci i devojčice uzrasta od 9 do 15 godina (2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013. godište). Prijava zainteresovanih polaznika je moguća telefonom, mejlom ili putem fejsbuk i instagram profila Streljačke družine „Smederevo“, a broj mesta je ograničen.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2